Prijava

Vaša prijava

Najmlađi folkloraši ovog vikenda predstavit će se na 18. Dječjim folklornim susretima


Folklorni ansambl Turopolje koji ove godine slavi četrdesetu obljetnicu postojanja za nadolazeći vikend priprema pravu folklornu poslasticu. Svoje znanje i umijeće pokazati će oni najmlađi na tradicionalnim Dječjim folklornim susretima, a riječ je o osamnaestima po redu.

Ove godine uz domaćine koji će se, kako je rekla predsjednica FA Turopolje Zlata Cundeković „predstaviti s četiri dječje skupine, nastupit će i KUD Baščaršija iz Sarajeva, KUD Preporod iz Dugog Sela, KUD Kolovrat iz Lekenika, KUD Ježek iz Beretinca, Folklorni sastav „Petrinjčica“ iz Petrinje, te članovi FA dr.Ivan Ivančan iz Zagreba.“

U folkloru najmlađih moći će uživati i zagrepčani, i to sutra, i u nedjelju od 10 do 12 sati na Trgu bana Josipa Jelačića, a velikogoričani 18. Dječje folklorne susrete mogu pogledati u Pučkom otvorenom učilištu sutra s početkom u 18 sati.

„Za očuvanje tradicije i običaja nema straha, jer djeca to istinski i iskreno vole. Uz nastupe se vežu i druženja te upoznavanje i sklapanje novih prijateljstva.“ – rekla je Cundeković, te za kraj pozvala sve da svojim dolaskom uveličaju nastupe najmlađih folkloraša.


Pretkadeti nadigrali Zabok