Prijava

Vaša prijava

FOTO Dodijeljene nagrade Grada i predstavljeni projekti za budućnost


Na svečanoj Akademiji u povodu 20. obljetnice grada Velike Gorice dodijeljena su priznanja zaslužnim građanima. Povelju za životno djelo posthumno su dobili Mate Mihinica i Zdravko Lučić. Nagradu Grada s likom Franje Lučića dobili su Petra Žuvela, Stjepan Šipušić-Kazo, KUD Čiče iz Novog Čiča i Zlatko Petrac, pokretač Breške lige.

„Kad  smo mi krenuli u taj projekt 2004. godine nitko od nas nije znao u što će se to izroditi. Međutim, ljudi su to fantastično prihvatili  i  dopalo im se to što radimo. Zahvaljujem svim svojim Brežanima koji posjećuju i igraju Brešku ligu na trudu i naporu kojeg ulažu“, rekao je Zlatko Petrac.

Velikogorički kronolog Stjepan Šipušić-Kazo priznanje Grada vidi kao krunu u njegovom dosadašnjem radu.

„Ponosan sam na tu moju nagradu tim više jer ona nosi ime našeg velikog Turopoljca Franje Lučića, koji je naš kraj gospodarski oživio u dosta teškom vremenu nakon prvog svjetskog rata. Onda ovakav mali, sitan, ponosan si što na neki način možeš dijeliti njegovu slavu“.

Nagrada Grada ‘Krčka vrata’ dodijeljena je Mladenu Galekoviću, vlasniku Tvornice parketa PPS Galeković.

‘Zlatna turopoljska podgutnica’ pripala je prof.dr.sc. Željku Cvetniću, znanstveniku s Hrvatskog veterinarskog instituta.

Akademija je bila prigoda za predstavljanje svih važnih projekata za Veliku Goricu koji su realizirani u proteklih 20 godina te planovi za budućnost. Među važnijim projektima, koji su završeni u posljednjih nekoliko godina ističe se nova sportska trenažna dvorana, nova osnovna škola s dvoranom u Novom Čiču, dječji vrtić u Velikoj Mlaki, reciklažno dvorište vrijedno 4,5 milijuna kuna, punionice za električna vozila besplatni Internet s 58 pristupnih točaka.

2015. godina je bila izuzetno važna zbog velikih projekata koji su financirani iz gradskog, županijskog i državnog proračuna. Sljedeće godine očekuje nas još veći zamah s naglaskom na investicije koje će biti financirane sredstvima Europske unije, ali s možda najvećim mega projektima u Hrvatskoj kao što je novi terminal Međunarodne zračne luke na Plesu, koji će generirati naš budući razvoj kao grada zrakoplovstva“, istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Početak gradnje pročistača otpadnih voda vrijedan 55 milijuna milijuna eura prioritet je u gradu za 2016. godinu, kada  će započeti i gradnja bazena, novog vrtića u Cvjetnom naselju, mrtvačnice na novom gradskom groblju, ali i početi nova prometna regulacija izgradnjom rotora. Centar za posjetitelje bit će prvi projekt realiziran u idućoj godini.

Predsjednik Gradskog Vijeća Tomo Vidović zahvalio svim dosadašnjim gradonačelnicima i svima koji su ikada bili ili jesu gradski vijećnici.

Galerija fotografija:


U frontalnom sudaru jutros poginuli vozač i suputnica

Obavijest o posljednjem ispraćaju Željka Smolkovića Brace