Prijava

Vaša prijava

Ludi tjedan za policiju: Kaznionica Turopolje ostala bez janjaca, a lovci bez odojka nataknutog na ražanj!


Starica iz Mraclina žrtva je prijevare drske razbojnice koja se predstavila kao djelatnica Doma zdravlja. Kriminalist Niko Kuzmanović iz velikogoričke policije ističe kako je prevarantica 81-godišnjoj ženi na vratima njezinog doma u utorak priopćila da je dobitnica električnog masažera te joj ponudila masažu ne bi li na licu mjesta i isprobala nagradu.

„Dok ju je masirala, predložila je da sa sebe skine zlatni nakit, a kako bi masaža bila učinkovitija. Lakovjerna starica to je poslušala i skinula nakit, što je ova iskoristila, ukrala ga, a zatim se udaljila u nepoznato. Šteta iznosi oko tisuću kuna“, kazao je Kuzmanović na ovotjednoj konferenciji za novinare.

Policija je u potrazi za 30-godišnjom ženom, nižeg rasta i tamnije puti, koja je na sličan način krala i ranije.

„Da se ne bi ponovila slična prijevara treba reći da nikakvi djelatnici doma zdravlja, bolnica, centra za socijalnu skrb ne dolaze pokućama niti ne donose masažere. U slučaju da vam je netko sumnjiv, pozovite policiju“, poručio je Kuzmanović.

Lovačkoj udruzi Sokol iz Pokupskog lopovi su u noći s 10. na 11. prosinca ukrali čak 100 kg smrznutog mesa divljači, kotao sa 12 kg mesa divljači i narezanim lukom, ražanj za pečenje mesa, na kojem se već nalazio odojak te kanistre sa vinom, a šteta iznosi oko 4 tisuće kuna.

U istoj noći poduzeće iz Gradića oštećeno je za 20 tisuća kuna, nakon što je nepoznati lopov iz više teretnih vozila ukrao veću količinu dizelskog goriva.

Kaznionica Turopolje ostala je bez devet komada janjaca koje su držali u Turopoljskom lugu. Krađa se dogodila između 9. i 16. prosinca, a vrijednost ukradenih životinja je 7 tisuća kuna.