Prijava

Vaša prijava

VELIKA FOTO GALERIJA: Koncertom povodom nadolazećeg Božića u Buševcu i službeno predstavljen novi CD “Ta zvezda nam je izišla”


Tradicija Božićnih koncerata u našem kraju već punih dvadeset godina održava se u Buševcu, malom velikogoričkom mjestu koji od davnina njeguje kulturu i tradiciju negdašnjeg življenja. Jedan od najvećih promotora tradicije, kulture, folklora i starih običaja ne samo u Velikoj Gorici već i diljem Hrvatske je Ogranak “Seljačke sloge” iz Buševca čija gotovo sto godišnja aktivnost iz godine u godinu nudi nova iznenađenja.

Na večerašnjem koncertu koji je u prepunoj buševskoj crkvi obilježio i dvadesetgodišnjicu tradicije obilježavanja ovakvih događanja Ogranak je svojim gostima upriličio Božićno prikazanje za folklorni zbor i orkestar Tomislava Uhlika pod nazivom “Narodil se mladi kralj”, a buševsko folklorno društvo se na ovaj način uključilo i u proslavu dvadesetog rođendana grada Velike Gorice.

Na koncertu iako najavljen ipak nije nazočio gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, ali je zato do Buševca stigao gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i tako uveličao ovaj svečani događaj kojim je najavljen ovogodišnji Božić.

galerija fotografija:


Upaljena četvrta adventska svijeća

Šampioni!!! Klinci, vi ste zakon!