Prijava

Vaša prijava

Počele prijave za 107. Turopoljski fašnik


„Draga fašnička nacijo, tek što iza sebe ostavimo božićne i novogodišnje proslave, na red će napokon doći dugoočekivani Turopoljski fašnik! Bila bi nam velika čast da se odazovete našem pozivu i dođete na goričku špicu s maskom na licu u subotu 6.veljače 2016. godine i priključite se Velikoj fašničkoj povorci, poručili su iz velikogoričke Turističke zajednice.

Na najIuđi dan u godini ulicama Velike Gorice ponovo će prolaziti originalne maske i otkačene ekipe s područja Turopolja i cijele Hrvatske. Direktorica Turističke zajednice Milada Mesarić najavljuje mnoštvo zabave i dobre energije te zafrkancije u režiji poznatih voditelja Davora Dretara Dreleta, Vida Baloga i princa Fašnika Filipa Detelića.

Na Fašnik se trebate prijaviti do 3. veljače, a to možete učiniti i OVDJE.

Turopoljski fašnik (2)

 

Fašnička povorka u subotu, 6. veljače, kretat će se od Školske ulice do Parka dr. Franje Tuđmana od 14 do 16 sati, nakon čega počinje zabavni program u velikom grijanom šatoru iza Pučkog otvorenog učilišta, uz suđenje Princu Fašniku i proglašenje pobjednika. Posjetitelje će zabavljati Psihomodo Pop i Fašnički band.

Nagradni fond Turopoljskog fašnika iznosi 30 tisuća kuna.

Turopoljski fašnik (1)

 

Prošlogodišnji pobjednik bila je ekipa Fašničke udruge Žir iz Ribnice sa svojim ‘Vlakom u snijegu’, čime su proteklo desetljeće iz godine u godinu obilježili neprekinutim pobjedničkim nizom.

Drugo mjesto na fašniku osvojili su ‘Pirati s Pavučnjaka’, koji su u Goricu doplovili gusarskim brodom, dok su treći bili članovi KUD-a Mičevec sa svojom ‘Potragom za coprnicama’.