Prijava

Vaša prijava

FOTO Vatrogasci zaplesali u Starom Čiču, ali je u društvu netko nedostajao


U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Staro Čiče sinoć je održan vatrogasni bal. Bilo je to treće izdanje te vrste druženja vatrogasaca čiji je cilj oživiti nekad vrlo popularne vatrogasne zabave. Više od 150 sudionika uživalo je u raznovrsnom repertoaru žive muzike tamburaškog sastava Kristali iz Županje, plešući i zabavljajući se do ranih jutarnjih sati.

Kako je vatrogasni bal druženje otvorenog tipa, na zabavu su stigli i brojni njihovi prijatelji. Zajedno s domaćinom, predsjednikom Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice Daliborom Mrakovčićem, na balu su tako bili i saborski zastupnik Goran Beus Richembergh te načelnik velikogoričke policije Kristijan Suša. Zanimljivu šarolikost činila je isprepletenost vatrogasnih uniformi i ženskih kreacija.

Matejić žalostan što se nisu svi okupili

Predsjednik DVD-a Staro Čiče (od 2012.) Marijan Matejić, inicijator i pokretač vatrogasnog bala nije bio posve zadovoljan odzivom članova iz nekoliko većih DVD-a.

“Bila nam je želja oživjeti nekadašnje zabave vatrogasaca, jer kada smo na okupu u takvim prigodama onda nas to čini jedinstvenima i u teškim situacijama. Zbog toga me žalosti da na ovom balu nema vatrogasaca iz Kuča, Turopolja, Mraclina, Lukavca, Lomnice i da dalje ne nabrajam. Kako sam inače optimist, vjerujem da će se u budućnosti ovakva atmosfera prema balu i neveliki odziv promijeniti u pozitivniji trend. Mene veseli da u mojem DVD-u imamo brojno članstvo kao i sve veći broj mladeži, tako da će i balovi biti brojniji i popularniji.

Galerija fotografija:


Kajkavski jezik međunarodno priznat