Prijava

Vaša prijava

Ogranakši ispunili zacrtane ciljeve i planove u 2015. godini


Najpoznatiji turopoljski ambasadori kulture i tradicije, članovi Ogranka „Seljačke sloge“ Buševec održali su svoju godišnju skupštinu.

 

Da su Ogrankaši u 2015.godini imali pune ruke posla, čulo se u opsežnom i zavidnom izvješću Upravnog odbora o radu društva. Ova udruga broji 400 članova, od tog broja 200-tinjak ih je svakodnevno aktivno, a prošle je godine odradila oko 60 nastupa, organizirala 8 manifestacija te su njezini članovi odradili bezbroj sati proba i radnih akcija.

 

Izdvajamo neke od aktivnosti: organizacija tradicionalne manifestacije „Ivanje u Buševcu“, dvotjedna turneja u Portugalu, posjet Hrvatima u Rumunjskoj, koncert u Buševcu kojim su proslavili 20. obljetnicu održavanja božićnih koncerata, a ujedno i promovirali novi nosač zvuka „Ta zvezda nam je izišla“. Bilo je tu i drugih važnih aktivnosti dramske i etno sekcije.
 
Predsjednik Nenad Rožić posebno je istaknuo izdavanje dviju neprocjenjivih knjiga, monografiju Buševec i Rodoslovlja buševskih obitelji, kao najvažnije stvari koje su napravili posljednjih godina. Svakako je bilo zanimljivo čuti i financijsko izvješće u kojem stoji da je Ogranak u 2015.godini imao prihode i rashode od oko 500 tisuća kuna, što zapravo i ne čudi s obzirom na sve postignuto i odrađeno.

 

Ovo je samo mali dio aktivnosti koje su Ogrankaši ostvarili u protekloj godini, a sličan plan rada i aktivnosti imaju i za naredno razdoblje , a to je i dalje s ponosom prenositi kulturu i tradiciju našeg kraja.

 

Inače, Ogrankovoj skupštini nazočili su brojni članovi društva, predstavnici udruga i prijateljskih društava koji su im na kraju poželjeli daljnji uspješni rad. Večer je završila, kao što to obično biva, tamburaškom veselicom uz domaći gulaš i dobru kapljicu.

 

Galerija fotografija