Prijava

Vaša prijava

Sastanak s ministricom Mrak Taritaš


Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš održala je u petak radni sastanak s predstavnicima Zagrebačke županije te gradova Velika Gorica i Samobor.  Raspravljalo se o što učinkovitijem rješavanju zahtijeva za legalizaciju nezakonito sagrađenih objekata kojih je na razini županije ukupno oko 46 tisuća; od toga je najviše u Gorici – oko 12 i pol tisuća, te u Samoboru – nešto više od šest tisuća zahtjeva.

Ministrica je istaknula kako je Zakonom predviđeno da se 20 % posto sredstava od naknade namjenski potroši na rad ureda koji predmete rješavaju, što u konačnici znači da se iz tih sredstava mogu financirati plaće djelatnika, oprema i najam prostora. Do kraja kolovoza se od svih županija i gradova očekuje da dostave svoj plan rada te definiraju mogu li sami preuzeti posao rješavanja zahtjeva, koji bi, naglasila je ministrica, velikim dijelom trebao biti gotov za dvije godine.

U velikogoričkoj gradskoj upravi vjeruju da će nakon kadrovskog ekipiranje, uz dobru organizaciju i učinkovitost, sve biti riješeno na vrijeme.