Prijava

Vaša prijava

Jelačić sigurno pregazio Bunu


U utakmici 17.kola Prve županijske nogometne lige momčad Emila Družića i više je nego zasluženo slavila u Maloj Buni. Domaćin je na blatni travnjak istrčao lišen usluga Hudžbera i Svekrića, a to se kasnije pokazalo prevelikim hendikepom za mladu momčad Miroslava Lukinića.

U prvom poluvremenu, u igri bez igre i po vrlo teškim uvjetima, i nije bilo previše uzbuđenja; strategija tih 45 minuta govorila je o rovovskoj borbi s bočnim udarima koji su pretežito završavali – čišćenjem iz vlastitih 16. Najbolju priliku imao je u 43.minuti Marko Matković; u glavu ga je zdesna sjajnim centaršutem pogodio mladi Nikić, no stariji Ninin pulen gađa točno u domaćeg portira. Dakako, da je loptu /a mogao je/ primio na prsa bilo bi – da pucam lijevo ili desno… No uigrani vukovinski dvojac već u 48.minuti sjajno odigrava dupli pas u visini 16-erca, Matković utrčava, Nikićev pas je pravovremen, plasiranje u suprotni kut – 0:1. Igra je tada živnula, iako teško možemo reći da su se protivnici štedjeli i do tada; iznimno neugodan vjetar i još neugodniji blatnjavi travnjak tjerali su bunske i vukovinske mladiće na stalnu trku. Buna ipak nije uspjela, silnom trudu usprkos, stvoriti gotovo nijednu izrazitu priliku, dočim su gosti itekako kvalitetno prijetili u četverokutu Matković-Nikić-Matković-Dumbović, te brzim protunapadima i lucidnim potezima sve je mirisalo na povećanje vodstva. Priliku za to imali su u 80.minuti, zdesna prebačena dijagonala na lijevo, nepotrebno istrčavanje domaćeg portira i rušenje Matkovića, kreč regularan. Nogometno pravilo govori da igrač na kojem je napravljen kreč isti ne izvodi, pravila se ipak nije držao Marko Matković, golman udesno, Matković lijevo, nisko i pored gola. Ipak, u 84.minuti još jedna vrhunska asistencija Nikića, ovom prilikom za Damira Matkovića, mlađeg Nininog pulena, rutinski plasirano – 0:2. Suđenje vrlo dobro, bez zamjerke.
U domaćim redovima prolazne ocjene za Grđana i Kuzmića, kod gostiju slabih nije bilo, uz izrazito kvalitetne nastupe Marka Matkovića i Nikića.

 


Buna - Jelačić 13-03-2016

 

BUNA – BAN JELAČIĆ 0:2 (0:0)
MALA BUNA. Igralište Bune. Gledatelja 80. Sudac: Krečak 7. Pomoćnici: Meić i Dolibašić (svi iz Velike Gorice)

 

STRIJELCI: 0:1 – M. Matković (47), 0:2 – D. Matković (83)

 

BUNA: Odrčić, Povoljnjak (od 86. Ištvanić), Horvačić, Grđan, Mrkonjić (od 67. Marijanović), M. Rak, Kovačić (od 80. Pejak), Ruklić, I. Rak, Kuzmić, Sremić.
TRENER: Miroslav Lukinić

 

BAN JELAČIĆ: Trbojević, Eterović, Hmelina, Matić, Sokić, Matušin, Dumbović, D. Matković (od 88. Vuksan), Horvat, Nikić, M. Matković.
TRENER: Emil Družić