Prijava

Vaša prijava

Tradicionalna 11. Turopoljska kobasijada u subotu u Kurilovcu


Plemenita opčina turopoljska poziva sve koji misle da znaju napraviti dobru kobasicu da svoje uratke donesu u subotu, 19. ožujka, na izložbu domaćih dimljenih delicija – 11. Turopoljsku kobasijadu u Vatrogasni dom u Kurilovcu.

 

„Receptura je tajna svakog izlagača. Sastojci se znaju, ali omjeri su bitni. Žiri ocjenjuje izgled, okus i kompaktnost. Cilj je brendiranje proizvoda od turopoljske svinje s obzirom da imamo tu jednu od najstarijih hrvatskih pasmina. To stalno promoviramo i moramo stalno govoriti. Svi su dobrodošli i bit će posebna kategorija kobasa od mesa turopoljske svinje“, kaže Župan Plemenite opčine Turopoljske Mihael Pavišić.

 

Uzorke će zaprimati do 18 sati, a kobasičari do tada trebaju priložiti tri uzorka, oko 30 dekagrama. Sudionici moraju potpisati i uvjerenje da je meso veterinarski ispitano, a zbog čega se jedan uzorak i čuva.

 

Dok se čekaju rezultati, o pripremanju suhomesnatih proizvoda od turopoljske svinje govorit će dr.sc. Danijel Karoly s Agronomskog fakulteta koji provodi i istraživanje o turopoljskoj svinji u sklopu europskog Treausure projekta.