Prijava

Vaša prijava

Gorica sutra protiv Intera traži vizu za polufinale HR kupa


Nakon uvjerljivog osvajanja županijskog nogometnog kupa, juniori HNK Gorice plasirali su se u završnicu Hrvatskog nogometnog kupa, gdje su nakon nekoliko pobjeda od kojih je najvažnija bila ona protiv državnih prvaka momčadi RNK Split u osmini finala nakon koje je U19 momčad Gorice ušla među 8 najboljih hrvatskih momčadi. Ovaj rezultat i plasman je trenutno najbolji u povijesti Gorice, a u srijedu 16.03. u četvrtfinalu  suparnik juniorima HNK Gorice će biti momčad Intera iz Zaprešića. Utakmica se igra  u 15:45 sati na terenu sa umjetnom travom velikogoričkog gradskog stadiona. U ovoj fazi natjecanja igra se samo jedna utakmica dok se u polufinalu igraju dvije utakmice.

 

foto: HNK Gorica
foto: HNK Gorica

Trener Gorice Perica Vidak za ovu će utakmicu na raspolaganju imati sve igrače. Inter je u ovom trenutku blagi favorit i zbog činjenice da su juniori Intera natjecateljski za jedan stupanj više, no u kupu nikad nije sigurno i favorita nema. Juniori Gorice se nalaze na petom mjestu u I NL Središte, sa utakmicom manje i realnim izgledima da do kraja prvenstva poprave plasman, a odlične partije i rezultatski niz počeli su ostvarivati od trenutka kada je ovu momčad preuzeo vrlo perspektivni trener u školi Gorice Perica Vidak. Osim što iz ove selekcije po prvi puta nakon niza godina trojica igrača već ostvaruju i nastupe na prvenstvenim utakmicama seniora u II HNL (Matošević, Sedlaček i Muhar), vrlo je značajno za ovu selekciju da je sastavljena od gotovo 75% igrača ulaznog godišta, što znači da će ova momčad imati priliku zajedno igrati i iduće godine.

 

U Gorici ne skrivaju ambicije da se uz kvalitetu u seniorima poslože i sve kockice za iskorak juniora, kadeta i pionira ka I HNL, što je rezultatski i kvalitativno vrlo izgledno u skoroj budućnosti. Možda će već i ova utakmica u srijedu pokazati put prema vrhu.