Prijava

Vaša prijava

FOTO Znate li kakve zube imaju Velikogoričani?


Zube redovito treba prati da ti u ustima fino miriše i da ne dođe Gric i Grec, poručila je Josipa s kojom se složila i Ema, a Antonio je pojasnio kako je riječ o opasnim bakterijama.

 

Edukativnom predstavom ‘Mali Hlapić i strašni Bub‘ Scene Gorica, upravo su Josipa, Ema i Antonio zajedno s 300 svojih vršnjaka iz goričkih vrtića obilježili Svjetski dan oralnog zdravlja.

 

„Zube treba prati zato da bi nam bili zdravi cijeli život. To je jedan od jako važnih organa ljudskog tijela. Gubitkom svakog zuba postajemo manje sposobni sažvakati hranu, ali i izgovarati neke samoglasnike“, istaknula je predsjednica Udruge za prevenciju karijesa Kaja Gmaz.

 

Od svoje četvrte godine velikogorički mališani uključeni su u Program prevencije zubnog karijesa. Stomatolozi ih uče kako pravilno prati zube. Baš su zahvaljujući tome građani Velike Gorice iznad hrvatskog prosjeka po oralnom zdravlju, napominje stomatologinja Gmaz.

 

„Velikogoričani su poprilično dobri i na to smo posebno ponosni. To je rezultat našeg dugogodišnjeg rada na razini Grada Velike Gorice. S druge strane, hrvatski rezultati su poražavajući“.

 

U cijeloj Europskoj uniji, zadnje mjesto po oralnom zdravlju, naime, dijele Hrvatska, Bugarska i Rumunjska.

 

Galerija fotografija: