Prijava

Vaša prijava

Strani jezik u struci učenici će učiti na 169 tableta


Kako bi učenici i nastavnici unaprijedili svoja specifična znanja i kompetencije stranog jezika u struci Strojarska i prometna škola Varaždin sa svojim partnerima, Školom za cestovni promet Zagreb, Srednjom školom Zlatar, Srednjom strukovnom školom Velika Gorica i Strojarskom tehničkom školom Fausta Vrančića, od svibnja prošle godine provodi projekt “Engleski i njemački u strojarstvu i prometu interaktivno –EDSIPI@”.

 

Uz pomoć poduzetnika iz tvrtki Kos transporti, AP Varaždin, Itas Ivanec, Centrometal Macinec i Kostwein Varaždin interdisciplinarni tim je izradio nove priručnike za nastavu stranog jezika u struci. Osim pet partnerskih škola, i druge hrvatske škole moći će preuzeti priručnike s internetske stranice projekta. Novi nastavni materijali napravljeni su uvažavajući preporuke i zahtjeve s kojima se tvrtke susreću na tržištu vezano za korištenje stranih jezika u strojarstvu te prometu i logistici.

 

Priručnik je dostupan online

 

Šira verzija priručnika dostupna je u obliku on-line sadržaja s interaktivnim komunikacijskim sustavom za učenje i distribuciju nastavnih materijala. Učenici su dobili na korištenje 169 tableta za održavanje suvremene nastave stranog jezika u struci, a u travnju kreće provedba pilot programa nastave u svih pet partnerskih škola.

 

“Učenici koji se obrazuju za zanimanja tehničar cestovnog prometa, vozač motornog vozila, tehničar za vozila i vozna sredstva, strojarski računalni tehničar te automehatroničar, po završetku srednjoškolskog strukovnog obrazovanja imat će specifična znanja stranog jezika s područja strojarstva te prometa i logistike, te će tako postati dio jedinstvenog tržišta Europske unije. Poznavanje stranih jezika u struci preduvjet je mobilnosti i praćenja tehnološkog napretka u struci”, rekla je voditeljica projekta Anita Borovec.

 

Vrijednost projekta je gotovo dva milijuna kuna, a Europska unija sufinancira ga s 88,4 posto. Ostatak financiraju Strojarska i prometna škola Varaždin i njezini partneri.