Prijava

Vaša prijava

Umjetnička škola Franje Lučića poklanja niz koncerata povodom svog rođendana


Povodom Dana škole, ali i obljetnice rođenja kompozitora, orguljaša i svojevremeno župana Plemenite općine Turopoljske, Franje pl. Lučića, Umjetnička škola Franje Lučića narednog će tjedna organizirati niz nastupa kojima će obilježiti ove važne datume.

 

Sutra nas u prostorima škole očekuje koncert solista glazbenih odjela, a koji će se ponovno predstaviti u utorak 05. travnja, ali u Galženici od 19:30.

 

U srijedu će održati posebno zanimljiv koncert u Dvorani Gorica s početkom u 20 sati. Svoje stečeno znanje pokazati će gudački orkestar i zbor, kao i plesni odjeli s točkama s kojima su sudjelovali na državnom natjecanju i s kojima su postigli zavidne rezultate. U goste im stiže i orkestar iz Zagreba – „SO DO El Sistema Hrvatska“ koji obuhvaća djecu i omladinu iz cijele Hrvatske. Ovaj sistem pokrenut je u Venezueli i ima značajnu ulogu u odgoju mladih.

 

Posljednji koncert u sklopu obilježavanja bit će ponovno u koncertnoj dvorani škole u četvrtak 07. travnja od 19 sati, a predstaviti će se nastavnici škole.

 

Radi se o kombiniranom repertoaru različitih glazbenih razdoblja. Djeca koja nastupaju su od početnika, prvog razreda osnovne škole, pa do onih koji su na izlasku iz naše škole, znači maturanata.“ – rekao je Borut Vidošević, ravnatelj Umjetničke škole Franje Lučića.