Prijava

Vaša prijava

Više od 200 Goričana prekontroliralo šećer i tlak povodom Svjetskog dana zdravlja


Svjetski dan zdravlja mjerenjem šećera i tlaka obilježila je patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije. Na goričkom Tržnom centru, pregled je obavilo više od 200 Goričana.

 

“Nekoliko ljudi nije znalo da su šećeraši, a sad kad smo im otkrili uputili smo ih da opet prekontroliraju šećer. Dijabetičara ima jako puno, pa bi Goričani trebali paziti na prehranu, više se kretati, jesti manje slatkiša, više voća i povrća”, rekla je patronažna sestra Katica Pranjić.

Svjetski dan zdravlja (2)

Šećer kontrolirali i u VG Dijabetičaru

 

Kao i svakoga petka, šećer su građani mogli prekontrolirati i u prostorijama udruge VG Dijabetičar. Akciju je posjetio i umirovljenik Marinko Tunjić (66), kojemu je povišeni šećer otkriven prije 13 godina.

 

„Neozbiljno sam to shvatio. Dao mi doktor tablete, jedne sam popio i stao. Nakon tri godine išao sam opet sve prekontrolirati i imao sam što vidjeti. Samo što nisam pao u nesvijest, 22 sam imao šećer. Uz redovnu terapiju, sad mi je šećer između šest i deset. Ja sad dirigiram koliko ću imat”, rekao je Marinko Tunjić i dodao kako bi mogao biti još discipliniraniji, no hranu koju voli ponekad si ipak priušti.

Svjetski dan zdravlja (5)


Terenska nastava za osmaše

Petek na Gorice: sudjelovali mali poduzetnici 4.b razreda