Prijava

Vaša prijava

Valent iz Velike Gorice najavio propast Europske unije


Pjesnik, dramatičar, esejist i kritičar, Velikogoričanin Milko Valent (68) predstavio je knjigu pjesama ‘Pustinja‘. Riječ je o njegovom 30. jubilarnom djelu kojeg veže uz svoje ‘Umjetne suze’, inače treći najduži roman u povijesti hrvatske književnosti.

 

„Glavna tema je nemogućnost ujedinjenja Europske unije koja na očigled propada, sad pred našim očima, dok mi razgovaramo. Propast Unije najavljena je u romanu, kao i sada u ovoj knjizi pjesama“, ispričao nam je Valent.

 

MILKO VALENT - PUSTINJA (12)

 

Osim o Europskoj uniji, knjiga pjesama ‘Pustinja’ govori o nemogućnosti trajnih emotivnih veza, a puna je i bijesa zbog toga što naš svijet ne može postati bolji. Valent cijelo vrijeme traži odgovor na jedno jedino pitanje:

 

„Kako na ne banalan način predočiti ovu našu epohu banalnosti i trivijalnosti koja je u ogromnom i golemom zamahu?“, pita se pjesnik.

 

MILKO VALENT - PUSTINJA (6)

 

‘Pustinja’ je na tragu Valentovih promišljanja o svijetu i događajima, kaže ravnateljica Gradske knjižnice Katja Matković Mikulčić.

 

„On je kao i svaki pjesnik, ono što je Antun Branko Šimić rekao, čuđenje u svijetu. Uvijek ima nekih pjesama koje se izdvajaju, tako i u njegovoj zbirci pjesama. Mislim da je izazov uzeti je i pročitati“, poručila je Matković Mikulčić.

 

Galerija fotografija: