Prijava

Vaša prijava

Nakon 24 godine Miljenko Rojc više nije na čelu Kinološkog društva Velika Gorica


Novi predsjednik Kinološkog društva Velika Gorica, osnovanog još 70-ih godina prošlog stoljeća, je Robert Stepančić.

 

“Do danas, 24 godine je Društvo vodio predsjednik Miljenko Rojc. Po njegovoj želji smo ga umirovili. Već se htio i prošli mandat umiroviti, ali nismo ga pustili. Glavna njegova odlika, po meni, je što je jako dobro držao balans i ravnotežu u Društvu. Jako dobro je rješavao, ako bi do njih došlo, neke trzavice i zato je Društvo dobro funkcioniralo. Još jedna velika kvaliteta je što je uvijek bio angažiran”, opisao je dugu kinološku karijeru svog prethodnika Robert Stepančić koji se kinologijom bavi već 17 godina, a član velikogoričkog Društva je oko 10 godina.

 

robert 2

Poradit će na kulturi držanja pasa

“Ovo mi je velika čast. Od kad sam član ovog društva želja mi je bila pokrenuti malo Goricu u tom kinološkom smislu. Moja vizija je ovo sve što radimo još pojačati. Izložbu koju smo do sad radili svake druge godine, imamo u planu raditi svake godine. Osim toga, dva puta godišnje radimo natjecanja za pse ptičare, a to bih želio još intenzivirati i unaprijediti, pa čak i dići na internacionalni nivo”, rekao je Stepančić.

 

Novi predsjednik goričkog Kinološkog društva smatra je park za pse tek korak ka suvremenijem shvaćanju pasa, a želja mu je poraditi i na edukaciji civilnog društva.

 

“Treba i poraditi na kulturi držanja pasa. Mi to još radimo u jednoj neurbanoj maniri, još uvijek ljudi ne shvaćaju pse u jednom modernom smislu. Tu ćemo raditi na edukaciji i unapređivanju odnosa prema psima generalno”, najavio je predsjednik Kinološkog društva Velika Gorica Robert Stepančić.

 

Prva zadaća po stupanju na dužnost

 

“Od prošlog tjedna su krenule intenzivne pripreme za ‘Nacionalnu izložbu pasa svih pasmina CAC Velika Gorica‘ koja će se održati u lipnju. Ona je nacionalnog tipa jer je na njoj moguće dobiti titulu za nacionalnog prvaka, ali do sad smo uvijek imali pse iz cijele Europe. Uvijek smo imali više od 350 pasa, mislim da će tako biti i ove godine. Gradonačelnik je do sada uvijek izlazio ususret kod organizacije izložbe i tu nam je pomagao financijski, a nadam se da će se to i nastaviti”, kaže Robert Stepančić.