Prijava

Vaša prijava

Žestok sukob u Galženici


Slavna Krležina drama ‘U agoniji‘, dio trilogije o Glembajevima, igra večeras u dvorani Gorica od 20 sati. Predstavu su na sebi svojstven način pripremili glumci Scene Ribnjak.

 

“To je projekt Nele Kocsis, Ozrena Grabarića i Darka Stazića koji i glume u predstavi. Ona je dinamična i zanimljiva, a postavljena je kao žestok sukob troje ljudi. Jednostavno, isplati se doći pogledati”, kazao je Velimir Đaković iz Pučkog učilišta.

 

U središtu svevremenske priče o ljubavnom trokutu i usponima i padovima u društvu nalaze se senzitivna i razočarana Laura Lenbachova (Nela Kocsis), koja hrabro podnosi imovinsku i društvenu degradaciju radeći u svojoj krojačnici i služeći mušterije, njezin intimni prijatelj, advokat dr. Ivan pl. Križovec (Ozren Grabarić), koji se uspio snaći u novonastalim društvenim situacijama, te Laurin muž, pijanac i kartaš, bivši konjanički potpukovnik i bivši zatvorenik barun Lenbach (Darko Stazić).

 

Cijela drama odigrava se u Laurinu krojačkom salonu pa gledatelje već u predvorju dočekuju “singerice” i krojni arci. Cijena ulaznice je 40 kuna.