Prijava

Vaša prijava

Gorica obilježava Dan planeta Zemlje programom ‘Sve je to moj dom’


‘Sve je to moj dom!’ program je za djecu i odrasle, a posvećen je Međunarodnom danu planeta Zemlje i njegovoj zaštiti.

 

Crtićima za djecu u 13 sati program počinje, nastavlja se radionicom eko grupe Osnovne škole Eugena Kumičića ‘Sve je to moj dom’, a završava interaktivnom dvosatnom radionicom Hrvatskog herpetološkog društva na temu vodozemaca i gmazova u šumama i vodama Grada Velike Gorice. Radionica će se održati ispred ulaza u gradsku knjižnicu.

 

Održivi razvoj i lokalni razvoj vođen zajednicom tema je za odrasle koja počinje u 17 sati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta. Nakon nje, slijedi predavanje ‘Participativno upravljanje prirodnim resursima’, a program završava polusatnim dokumentarnim filmom Alana Honicka ‘Vidjeti šumu’.

 

“Obilježavanje Dana planeta Zemlje dobar je povod za ukazivanje na probleme pretjeranog i nepromišljenog iskorištavanja prirodnih resursa te onečišćenja i zagađenja zraka, vode i tla koji ugrožavaju život na Zemlji, kao i za promicanje i poticanje održivog i zdravog načina života u skladu s prirodom. Dan planeta Zemlje je prilika da zastanemo na trenutak i posvetimo dio našeg vremena razmišljanju kako mi sami možemo pridonijeti kvalitetnijem životu u skladu s prirodom”, rekla je Meri Barišić,  viša suradnica za zaštitu okoliša u gradu Velikoj Gorici.

 

Ulaz na sva događanja je slobodan.