Prijava

Vaša prijava

U Gorici rasprava o reformi školstva


O kurikularnoj reformi i proceduri izricanja pedagoških mjera danas je u Pučkom otvorenom učilištu raspravljalo Stručno vijeće ravnatelja osnovnih škola Zagrebačke županije.

 

“Mi smo danas osim rasprave o kurikulumskim dokumentima predvidjeli raspravljati i o pravilniku za izricanje pedagoških mjera. Pridružit će nam se i voditelj kurikularne reforme Boris Jokić koji će nam rastumačiti ono što nas zanima. Najvažnije je da se ravnatelji aktivno uključe u raspravu i da daj one životne teme, odnosno probleme s kojima se susreću i da se to obuhvati u toj reformi”, rekao je Zdenko Ilečić, voditelj Stručnog vijeća ravnatelja Zagrebačke županije te ravnatelj goričke Osnovne škole Nikole Hribara.

 

DSC_0069

 

Procedura oko izricanja pedagoških mjera se dosta postrožila kaže Ilečić, a nakon ovog skupa ravnatelji će informacije moći prenijeti nastavnicima u svojim osnovnim školama.

 

“Najveći problem je u nedostatku komunikacije između roditelja, učenika i škole, ali kad je komunikacija dobra i normalna, tu ne bi trebalo biti nikakvih problema. I, naravno, da roditelji dolaze redovito u školu i da se informiraju, onda se možda ne bi čudili nekim stvarima koje se možda dešavaju, a misle da se ne dešavaju”, objasnila je ravnateljica Osnovne škole Dubrava Marijana Kozumplik Kemenović.

 

DSC_0080

Pohvala iz Grada

 

“Velikogorički ravnatelji su uistinu senzibilni za našu djecu, ono što je nama najbitnije. Jako dobro surađujemo i u planiranju obnova i svake godine u dogovoru s njima napravimo napredak u određenim školama. Koliko oni kvalitetno rade vidimo i po tome što imamo predsjednika Županijskog stručnog aktiva ravnatelja”, istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i sport Krešimir Ačkar.

 

“Mi društvo gledamo cjelokupno i vođenje grada nije segmentalno u smislu samo komunalija, objekata ili nečeg materijalnog jer potrebno je izgraditi i osobe, odnosno ljude koji žive i rade u njima. Zato ćemo aktivno sudjelovati na ovom skupu. Naravno, sve zahtjeve koje će oni imati, a koje će biti moguće podržati s naše strane, bit će sasvim sigurno uvaženi, a onda i implementirani”, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

 

DSC_0062