Prijava

Vaša prijava

Kadetkinje Poleta šahovske prvakinje


Neizvjesna do zadnjeg kola bila je šahovska liga kadetkinja regije centar. Ekipa Poleta i Picoka iz Đurđevca završila su ligu a 13 osvojenih bodova, ali je prvo mjesto pripalo Buševčankama koje su ukupno osvojile pola boda više. Samo bod manje imale su kadetkinje ŠD Sisak. Ove tri ekipe izborile su pravo nastupa na državnom finalu. Za rezultat je najzaslužnija Mihaela Blažeka koja je na prvoj ploči pobijedila sve svoje protivnice. Ona ove godine završava svoju vrlo uspješnu kadetsku karijeru i nastavit će igrati u seniorskoj ekipi Poleta. Dora Jazbec osvojila je 5 boda iz 6 partija koliko i Mira Trgovac iz 8, Lucija Rožić igrala je 3 partije i osvojila 3 boda koliko i Marta Trgovac iz 7 partija. Marta je igrala na 2. ploči i ovo je za nju dobar rezultat. Prikazana igra je bila dobra a i osvojile su ponešto i rejting bodova.

 

Kadeti su igrali IV kadetsku ligu – centar i postigli dobar rezultat. Momčad je još mlada i bolji rezultati će tek stići. U ligi je bilo 32 momčadi a po regtingu kadeti Poleta bili su 13. po jačini a završila je na 8 mjestu i time su pokazali da napreduju. Igrali su momčad Fran Detelić (4/6), Tin Kajganić (4,5/9), Ivana Kirin (5/6), Nikola Kos (6,5/9) i Fabricio Ištvanek (2/6). Prvo mjesto pripalo je ŠK Gardinovec, drugo ŠK Caisa, Zagreb i treće ŠK Odra N. Zagreb.

 

II. LIGA SENIORI – proljetni dio

 

Ovu sezonu sastav Poleta je oslabljen odlaskom Mateja Blažeka u zagrebačku Mladost koja igra u I. A ligi a Drago Đeno drugi igrač po rejtingu odselio je u Beč. Polet je prije par godina pomladio ekipu i zahvaljujući napredovanju tih igrača nije bilo potrebe za pronalaženje pojačanja jer i u ovom sastavu procijenili su da nema bojazni za ispadanjem. To se pokazalo točnim i nakon proljetnog dijela Polet je na 4. mjestu. Za momčad su igrali Makaj Marko, Jukić Željko, Đeno Drago, Pavić Filip, Nemec Vjekoslav, Pavić Jakov, Rožić Marijan i Blažeka Damjan. Vodeća momčad je ŠK Stridon iz Štrigove povratnik iz I. lige a slijedi ga ŠK Konaki iz Novog Virja i ta dva kluba kandidati su za prvaka. Treći je ŠK Duga Resa a ŠK Velika Gorica nakon neočekivanog poraza od ŠK Erikson pao je na 10. mjesto.