Prijava

Vaša prijava

Mraclin pobjednički kroz Mičevec


Susret dva posljednjeplasirana kluba privukao je upola veći broj gledatelja od uobičajenog, sastavi su bili kompletni, klupe s pričuvnim igračima jednako tako. Iskusnija momčad Mraclina od početka se postavila bez respekta prema domaćinu i kroz prevlast na sredini terena diktirala igru, a Klas je prigode tražio preko individualnih akcija hirovitog Kljajića i hitrog Bedekovića.

 

Gosti dolaze u vodstvo tako što je Prelec perfektnom parabolom ”preveslao” kompletnu obranu domaćina, Hrženjak je pobjegao Marinčeviću i malo iskosa s lijeve strane dijagonalom pogodio suprotnu malu mrežicu. Bila je to akcija iz klasičnih nogometnih udžbenika. Hrženjak je i u 36. opasno zaprijetio, ali je Kundih klizećim startom spriječio pogodak. Pokušaji Mičevčana da izjednače urodili su plodom u završnici prvog poluvremena iz kaznenog udarca dosuđenog nakon igranja rukom, Kljajić je Dražića poslao na jednu, a loptu na drugu stranu.

 

Nakon odmora Japec je snažno opalio s 25m lopta je fijuknula mimo rašlji. Na suprotnoj strani Bedekovoć je u 59. projurio desnom stranom kao brzi vlak i idealno centrirao za Kljajića koji glavom šalje loptu iznad grede i tako propušta veliku prigodu za vodstvo. Minutu kasnije Prelec iz prekida šalje okomitu loptu na drugu vratnicu za A. Domitrovića koji kasni i propušta zicer. Odmah iza toga Celčić u sjajnom prodoru dolazi u blizinu vrata Mraclina koja spašava Debijađi.

 

Mraclinci ponovo dolaze u vodstvo u 68. preko Konjevića, koji je deset minuta prije toga ušao u igru. Ubačaj Preleca iz kuta u peterac Filipović je ispustio na noge Konjevića i ovaj iz blizine pogađa mrežu. Klas je pojačao pritisak i obrana gostiju u 74. ruši Kljajića za kazneni udarac, koji daje Celčiću prigodu da izjednači. To se nije pokazalo dobrom odlukom, jer je Celčić s bijele točke silovito pucao povisoko iznad grede?! Inače, Celčić je do te situacije bio jedan od najboljih igrača na terenu.

 

Gosti su prednost sačuvali pojačanom obranom i nisu paničarili u nekoliko ozbiljnih situacija pred njihovim vratima. Na kraju su igrači Mraclina radost zbog važne pobjede u borbi za ostanak podijelili sa svojom navijačkom skupinom.

 

Jedinstvena županijska nogometna liga – 23. kolo
NK Klas – NK Mraclin 1:2 (1:1)

Mičevec. Igralište Klasa. Gledatelja 120. Subota, 23.04.2016., 17 sati. Sudac: Antonio Vukadin (Dugo Selo). Pomoćnici: Nikola Kamenarić (Zagreb) i Marko Vuković (Zelina). Strijelci: 0:1 – Hrženjak (10), 1:1 – Kljajić (40-11m), 1:2 – Konjević (68).

 

KLAS: Bruno Filipović, Gentjan Ahmeti, Antonio Kundih, Mihael Celčić, Stjepan Marinčević, Josip Tadić (od 46. Sven Butković), Mateo Kljajić, Filip Bedeković, Denis Okić, Ivan Bojčić, Luka Bubalo (od 68. Ivan Vuković). Trener: Zvonimir Franjković.

 

MRACLIN: Sonnyboy Dražić, Matej Čičak, Luka Krklješ, Kristijan Japec, Josip Domitrović (od 90. Filip Onić), Anđelko Domitrović (od 74. Domagoj Pastuović), Josip Hrženjak (od 80. Nebojša Cetić), Ivan Kos (od 46. Željko Cvetnić), Nino Košković (od 59. Boris Konjević), Dejan Debijađi, Ivan Prelec. . Trener-igrač: Boris Konjević.

 
Igrač utakmice: Ivan Prelec.

 

galerija fotografija