Prijava

Vaša prijava

Gdje je “zapelo” s otvaranjem Istočne obilaznice


Gradonačelnik Dražen Barišić želi upoznati javnost s problemom Istočne obilaznice, stoga je danas održao konferenciju za novinare.

„ Okupili smo se kako bi izrazili zabrinutost i nezadovoljstvo time što Hrvatske ceste i resorno ministarstvo već nekoliko mjeseci odugovlači sa otvaranjem ove obilaznice i sa svom završnom procedurom koja je potrebna da se otvori. – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Istočna obilaznica, svjedočili smo prilikom proslave ulaska Hrvatske u Europsku uniju, spremna je za promet, no, iz neobjašnjivih razloga s njezinim se otvaranjem odugovlači.  Gradonačelnik je naglasio kako uskoro počinje škola! Naši sugrađani i oni koji tranzitno prolaze kroz grad ponovno će prolaziti i opet će nastati gužve, a za to nema razloga. Zato pozivamo ministra i sve one odgovorne da postupe onako kako bi trebali, a to je da ovaj „mrtvi“ kapital otvore i da ova prometnica počinje služiti građanima za što je građena. „

Dok obilaznica stoji neiskorištena, mještani gradskih četvrti i mjesnih odbora koji gravitiraju ovoj obilaznici ugroženi su pojačanim prometovanjem lokalnim cestama.

„Kada se ova cesta pusti u promet mi ćemo biti rasterećeni“ – istaknuo je predsjednik mjesnog odbora Kobilić, Ivan Božić.

Na pitanje ima li kakvih naznaka kada bi obilaznica mogla biti otvorena gradonačelnik je odgovorio – vidjet ćemo!

 

obilaznica2