Prijava

Vaša prijava

Pročitajte iskustva pomoćnika u nastavi


Prsten potpore1

 

Bliži se kraj provedbe društvenog projekta „Prsten potpore“, kojim je angažirano 70 pomoćnika u nastavi, a koji su se zajedno sa školskim koordinatorima okupili na radionici u Samoboru gdje su imali priliku podijeliti svoja iskustva.

 

A evo i što smatraju svojim najvećim postignućem u radu s učenicima s teškoćama u okviru ovog projekta.

 

-Moje sudjelovanje u razvoju dječaka i pomaganju da se socijalizira i uklopi u društvo te ohrabrivanje i poticanje kako bi bio dio zajednice me čini sretnom i ponosnom. Svojim najvećim postignućem smatram činjenicu da se jako promijenio od početka školske godine; prvo je bio dječak koji je jedva s kim razgovarao, a sada komunicira i s djecom i s učiteljicom te je više koncentriran na nastavu. – smatra Sanja Damjanić, pomoćnica u Osnovnoj školi Bistra.

 

Svojim najvećim postignućem Josipa Jurić,pomoćnica iz Osnovne škole Josipa Zorića, smatra osmijeh koji vidi na djetetu, njegov napredak te sreću kada nešto uspješno obavi. Uz to bitno joj je i zadovoljstvo roditelja i stručnog dijela škole, a od velike joj je važnosti i to što se dobro osjeća obavljajući svoj posao.

 

A imati pomoćnike u nastavi je neprocjenjivo! – smatra Tanja Bešenić-Bačić, koordinatorica u OŠ Stjepana Basaričeka. – Kompletan boravak djece u školi je podignut na jednu višu razinu, a roditelj djece s teškoćama sada mogu bez straha ostaviti dijete u školi i biti sigurni da će dobiti maksimum potpore te biti zaštićeno u svakom trenutku.

 

Prsten potpore3

Iako projekt završava početkom rujna, iz Županije su najavili kako je u pripremi novi projekt s kojim će se natjecati za ponovno dobivanje sredstava iz Europskog socijalnog fonda. 

 

-Projekt će biti istog karaktera. Cilj nam je osigurati pomoćnike u nastavi za sve učenike s teškoćama koji ga trebaju kao i povećati broj pomoćnika u nastavi. – istaknula je voditeljica projekta Ivančica Prugovečki.

 

Zahvaljujući projektu, učenici iz 28 škola s područja županije ostvaruju bolja obrazovna postignuća te se uspješno socijaliziraju.