Prijava

Vaša prijava

Policijsko izvješće: uhvaćen mladić optužen za više krađa


Velikogorički policajci proveli su krim istraživanje nad 20 godišnjakom iz okolice Čakovca kojem je dokazano više krađa. – istaknuo je Nikica Ljubanović iz goričke policije.

Dotični mladić jako dobro poznaje velikogorički kraj jer je već služio kaznu u KPD Turopolje, što mu je jednim dijelom olakšalo „posao“. Provaljivao je u kuće kada bi vidio da su ljudi odsutni te je pregledavao neposrednu blizinu ulaznih vrata i pronalazio originalne ključeve.  Iz kuća je krao zlato, nakit i novce, pri čemu je počinio ukupnu štetu od oko 40 tisuća kuna.  Počinitelj je predan pritvorskom nadzorniku.

Inače, u proteklih tjedan dana od 16.do 23.kolovoza policija je zabilježila 52 raznorazna događaja, među kojima se nalazi nekoliko provala.

Provaljeno je u šupe stambene zgrade na trgu Maršala Tita. Iz jedne šupe je otuđena plinska boca, a iz druge su demontirani dijelovi sa bicikla.

Na meti su se našle i dvije obiteljske kuće, koje su zjapile prazne jer su vlasnici bili odsutni, na godišnjem odmoru. U kući u Velikoj Kosnici, provalnik je ušao kroz balkonska vrata, a iz kuće,41-godišnjeg vlasnika, ukrao je dva ručna sata, nakit i novac. Šteta je poprilično velika, iznosi oko 15 tisuća kuna.

Slična provala se dogodila u Velikoj Gorici u Pleškoj ulici, no, srećom nije ništa ukradeno.  U periodu od 14. do 17.kolovoza provaljeno je u vikendicu u Žužić brdu iz koje je ukradena samo plinska boca.

Ljubanović je još istaknuo krađu u DM-u na trgu Stjepana Radića! Naime, nepoznati počinitelj je iskoristio nepažnju djelatnica te ukrao veću količinu britvica. S obzirom da je iz trgovine uspio izaći s povećim plijenom, govori nam da se radi o već uigranom kradljivcu. Inače, dotičnog je snimila nadzorna kamera te policija traga za njim.