Prijava

Vaša prijava

Energetikom do poslovnog uzleta u Velikoj Gorici


Gorički poduzetnici i obrtnici sudjelovali su na drugom Poslovnom uzletu u Velikoj Gorici, a glavna tema bila je energetika.

 

-Svjetske procjene govore da će do 2020. godine energetika omogućiti zapošljavanje velikog broja ljudi kroz programe energetske uštede. Naime, Fond za zaštitu okoliša, ali i europski fondovi plasiraju velika sredstva vezana uz energetiku, naročito iz područja energetskih ušteda. To je velika prilika za velike i male poduzetnike u građevinarskom sektoru, a koji se bave izolacijama ili nekim radovima u zgradarstvu da ostvare profit koji do sada nisu mogli. – ispričao je Vladimir Nišević, zamjenik glavnog urednika Poslovnog dnevnika.

Poslovni uzlet (4)

Ova tema idealna je za Veliku Goricu, jer je upravo njen dugogodišnji problem grijanje u višestambenim zgradama.

 

-Moramo tražiti rješenje. Ono što Grad može napraviti i što radi je da ojačava i pojačava ovojnice zgrada, smanjuje mogućnost gubitka topline, a time se ujedno i smanjuju računi. Fotonaponskim ćelijama i solarnim panelima pokušavamo iskoristiti dodatne izvore energije kako bi bili na korist našim sugrađanima.- naglasio je gradonačelnik Dražen Barišić.

 

Koliko je Poslovni uzlet dobar projekt potvrđuje i činjenica da  pojedini poduzetnici i obrtnici u njemu sudjeluju od samog početka-Naše edukacije do sada je pohodilo više od 7 tisuća hrvatskih poduzetnika. Neki se vraćaju već treću godinu za redom jer mi svoje edukacije mijenjamo, stoga mislim da smo bar u tome polučili rezultate te smo uspjeli progovoriti o velikom broju tema koje muče male i srednje poduzetnike.- dodao je Nišević.

 

Sudionici Poslovnog uzleta saznali su, među ostalim, kako koristiti bankarske proizvode, kako uštediti kroz energetsku održivost te koje im tehnologije mogu olakšati svakodnevne poslovne izazove.

Poslovni uzlet (1)

Pokrovitelj je bila Zagrebačka županija, a zamjenik župana Rudolf Vujević ističe kako je ovo dobar način da poduzetnici na jednom mjestu dobe sve potrebne informacije. -Županija zajedno s ministarstvom pokušava iskoristiti EU fondove kao jedan paket novaca koji nam stoji na raspolaganju. Potpisali smo određene konvencije vezane uz zaštitu okoliša i energetiku, a to je prilika da se naši gospodarstvenici umreže i u tom dijelu naprave iskorak kako bi povukli novce i pokrenuli kotačić gospodarstva. –  dodao je Vujević.