Prijava

Vaša prijava

‘Toplo srce’ poklanja ručno rađena srca kako bi podsjetili na važnost obitelji za dijete


Velikogorička Udruga udomitelja ‘Toplo srce’ u nedjelju u 10 sati organizira prigodno druženje u povodu Međunarodnog dana obitelji. Sugrađanima će ispred Tržnog centra i Kauflanda te na Trgu Stjepana Radića na Galženici dijeliti ručno izrađena srca koja su izrađivali na svojim kreativnim radionicama. Osim toga, podijelit će i letke o udomiteljstvu djece i starijih osoba.

 

“Želimo podsjetiti naše sugrađane koliko je obitelj važna u životu svakog djeteta, a možda će ova naša srca od tijesta potaknuti nekoga da postane udomitelj i pruži obiteljsku toplinu djetetu koje ga nema”, rekla je predsjednica Udruge udomitelja Helena Brašić.

 

toplo srce2

 

Inače, Udruga ‘Toplo srce’ je ove godine započela s aktivnostima na projektu ‘Care@net – mreža podrške udomiteljskim obiteljima i udomljenoj djeci’ u sklopu kojeg su održali niz radionica i edukacija. Između ostalog, organizirali su i radionice u Osnovnim školama Vukovina i Novo Čiče na kojima se radilo s učiteljima na temu motiviranja djece iz udomiteljskih obitelji u postizanju boljih rezultata u učenju kao i u motivaciji za daljnje školovanje kojim bi se stvorile bolje mogućnosti mladih iz alternativne skrbi na tržištu rada. Ovo je samo jedan od projekata na kojem su kroz godine sudjelovali, a konstantno rade na unapređenju kvalitete života udomiteljskih obitelji, edukaciji i povećanju broja kvalitetnih udomitelja.