Prijava

Vaša prijava

Ručno izrađena srca kao podsjetnik Goričanima da je obitelj temelj svega


Danas je Međunarodni dan obitelji. Svake godine obilježava se raznim aktivnostima kako bi se podsjetilo da je obitelj temelj svakog društva. Jer od obitelji sve kreće. U Velikoj Gorici svoje sugrađane na današnji tmuran,kišan dan kada najradije nitko iz topline svog doma ne bi izašao, na važnost obitelji pokušali su podsjetiti oni koji su u svoju obitelj primili one koji nažalost nisu mogli ostati u svojim biološkim obiteljima iz niza razloga.
 
Udruga udomitelja „Toplo srce“ tako je danas na prostoru ispred Tržnog centra i Kauflanda dijelila ručno izrađena srca, a ukoliko su htjeli sugrađani su mogli donirati i koju kunu za rad Udruge, ali to nije bio uvjet da vas srcem daruju–od srca!
 
Bili smo s njima, i doista teško se oteti dojmu kako smo svi u nekim svojim problemima, kako ne primjećujemo ručice petogodišnjaka koji nam želi sretan Dan obitelji. Toliko teško bilo je zastati, poslušati što djeca koja su vrijednost obitelji upoznala tek u udomiteljskoj obitelji imaju za reći, primiti od njih mali dar, i veseliti se s njima. Naravno, bilo je i onih koji su rado stali i popričali, ostali iznenađeni ovom lijepom gestom, a mnogi nisu ni znali što se danas obilježava, te je radost druženja time bila veća. A ostala je i trajna uspomena, da podsjeti koliko je obitelj važna. Najvažnija.
 
Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15.svibnja 1994. godine pod sloganom “Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece” kao odraz značaja što ga međunarodna zajednica pridaje obitelji kao temeljnoj jedinici društva.
 
Galerija fotografija: