Prijava

Vaša prijava

Zamjenio tablice, natočio gorivo i pobjego


U proteklih tjedan dana velikogorička policija se bavila provalama i krađama. U noći sa srijede na četvrtak provaljeno je u skladište poduzeća Inventivna rješenja u Leknenu. Nepoznati počinitelj demontirao je solarne ćelije te je ukrao 12 solarnih akumulatora. Šteta je procijenjena na 20 tisuća kuna. Iako se sezona godišnjih odmora privodi kraju, lopovi i dalje operiraju po kućama na području Velike Gorice. Tako je provaljeno u jednu obiteljsku kuću u Rakitovcu iz koje je ukraden novac i zlatni nakit, a vlasnica je oštećena za 18 tisuća kuna.

Nedaleko Rakitovca, točnije u Turopolju iz trgovine Mlin i pekare je ukradeno 14 tisuća kuna. Naime, nepoznati počinitelj iskoristio je nepažnju djelatnica te je uspio ukrasti veću količinu novca i pobjeći neprimijećeno.

Još jednu nepažnju djelatnica, jučer je iskoristio nepoznati muškarac u zlatarnici Križek. Predstavivši se kao kupac dotični je zatražio na uvid zlatne lančiće te je jednog uspio ukrasti. Vrijednost lančića je 2,300 kuna.

Bilo je i tri provale u vikendice u Šiljakovini iz kojih je ukradena kosilica, plinske boce, vino, tačke, alat i drugo. Šteta je oko 6000 kuna Na meti se ponovno našla šupa u stambenoj zgradi na Trgu maršala Tita. Ukraden je bicikl te neki dijelovi drugog  bicikla. Procjenjena šteta je 6 tisuća kuna.

Još jedna provala u obiteljsku kuću dogodila na štetu 55-godišnjeg vlasnika u Donjoj Lomnici. Iz kuće je ukraden zlatan nakit, a šteta je procijenjena na 1 500 kuna.

Kako doći do „besplatnog“ goriva doznao je 21-godišnji mladić iz Zagreba.

Naime, dotični je sa očevim automobilom došao u Veliku Goricu gdje je s jednog automobila skinuo tablice te ih zamijenio sa svojima. Potom je otišao na benzinsku gdje je natočio goriva za 400 kuna, nakon čega se udaljio u nepoznato neplativši dugovanje. Nakon izvršenog „zločina“ mladić je na putu prema kući u Rakarju odbacio ukradene tablice te ih zamijenio pravima. No, policija ga je ubrzo zaustavila u Velikoj Kosnici. Optužen je za krađu goriva i krivotvorenje dokumenata.

 


Početak nastave u školskoj godini 2013./2014.

Pretkadeti nadigrali Zabok