Prijava

Vaša prijava

Smijenjen župan Plemenite opčine turopoljske Pavišić, podžupanima jednoglasna podrška


Plemenita opčina turopoljska održala je 19. svibnja u Lukavec gradu izvanredno Veliko spravišće na kojemu se raspravljalo o povjerenju županu Mihaelu pl. Pavišiću te podžupanima Juraju pl. Odrčiću, Stjepanu pl. Čunčiću i Saši pl. Stepaniću. Većinom glasova, 14 naprema četiri, suci Plemenite opčine turopoljske smijenili su dotadašnjeg župana Mihaela pl. Pavišića, dok su podžupani dobili jednoglasnu potporu članstva.

 

„Do Jurjeva je sve je bilo u redu. Vrijeme će pokazati zašto su me smijenili. Zatekao sam dugove od 15-ak tisuća kuna od bivšeg čelništva, stanje sa svinjama u vrlo alarmantnoj situaciji i to smo sanirali, a ishodovao sam i oko 120.000 kuna“, komentirao je smjenu nakon godinu i pol vođenja udruge Mihael pl. Pavišić i dodao kako je voditi POT stresan i težak posao koji ne bi trebao biti volonterski, već profesionaliziran.

 

„Na spravišću nije ispoštovana regulativa jer suci nisu održali sučijska spravišća na kojima se bira kandidat za župana, ali ja se neću žaliti da se agonija ne nastavi. Ljudi koji su me izabrali već su uputili žalbu Uredu Državne uprave za udruge“, rekao je Mihael pl. Pavišić i dodao:“Biti župan je častan poziv, ali u ovakvom sazivu, s ovim podžupanima, neću se ponovno kandidirati. Želim podžupanima svu sreću.“

 

Novoizabrani vršitelj dužnosti župana Plemenite opčine turopoljske Juraj pl. Odrčić kaže kako je velika odgovornost voditi udrugu koja ima 400 članova te da će se truditi tu dužnost što bolje obavljati do prosinca kada će biti novi izbori za župana.

 

„Naše Veliko spravišće kojeg čine svi suci većinskim glasovima donijelo odluku da se župana Mihaela smijeni. Također smo jednoglasno i utvrdili da vršitelj dužnosti župana do novih izbora budem ja. Moj jedini cilj je da se održe sve naše manifestacije i programi po planu za ovu godinu i da sve pripremimo za redovite izbore, a kandidature za to počinju u rujnu. Posebno naglašavam da ove godine u srpnju slavimo 25 godina od obnove udruge i želimo to obilježiti na lijep i dostojanstven način. To mi je najbitnije“, rekao je Juraj pl. Odrčić.


Mitska bića vode vas u svijet hrvatskih legendi

Novi bicikl na meti kradljivaca