Prijava

Vaša prijava

DOZNAJEMO Šef goričkog SDP-a podnio ostavku i odmah se politički aktivirao u Zagrebu


Lokalni izbori kucaju na vrata, održat će za manje od godine dana, a gorički SDP izgubio je u kratko vrijeme još jednog čelnog čovjeka. Nakon što je Vesna Fabijančić Križanić u pola mandata napustila sve stranačke funkcije zbog odlaska u Državno izborno povjerenstvo, za predsjednika SDP-a Velike Gorice izabran je Boško Pribičević. Iako je od tada prošlo samo godinu dana, gorički SDP traži novog vođu.

 

„Dogodilo se to da je gospodin Pribičević silom prilika morao otići iz Velike Gorice, odnosno promijeniti mjesto prebivališta. Naime, prijavio se u Zagrebu jer tamo sad živi i zbog toga je uslijedila njegova ostavka i nama predstoje novi izbori“, rekao nam je član Predsjedništva goričkog SDP-a Damir Šimunić.

 

To nam je potvrdio i sam Pribičević. Zbog obiteljskih razloga odlazi iz Velike Mlake živjeti u Zagreb gdje je i zaposlen, a kako stranački Statut nalaže, sa selidbom treba napustiti i funkciju koju je obnašao u bivšoj sredini.

 

„Po Statutu stranke moj daljnji rad u SDP-u se prebacuje u Novi Zagreb – Istok, gdje sam već aktivan. Započeo sam pripreme za lokalne izbore. Život jednostavno ide dalje“, istaknuo je Pribičević.

 

Boško Pribičević

 

O preseljenju razmišljao i prilikom preuzimanja funkcije

 

Na pitanje je li o preseljenju u Zagreb razmišljao kada je prije godinu dana preuzeo goričku organizaciju, Pribičević nam je odgovorio:

 

„Imao sam taj plan, ali u to vrijeme kada sam se odlučio preuzeti vodstvo stranke, on još nije bio sazrio. To je čista privatna stvar. Imao sam prijelomnih trenutaka o kojima ne bih želio razgovarati. U životu mi se sve promijenilo za 180 stupnjeva, a kupio sam i stan u Zagrebu“, kazao je Pribičević.

 

Slijede novi izbori

 

Gradska organizacija SDP-a nalazi se tako pred novim izborima. U ponoć ističe rok za predaju kandidatura, a izbori za novog predsjednika održat će se 19. lipnja. Damir Šimunić, za sada jedini potvrđeni kandidat, komentirao je proteklih godinu dana rada stranke pod vodstvom Pribičevića.

 

„Činjenica je kako je stranka bila na neki način zapuštena u proteklo vrijeme zbog obaveza predsjednika koji je bio više vani zbog svojih poslovnih obaveza, ali to nam ne smije biti nikakav alibi. Trebamo pripremiti stranku za predstojeće lokalne izbore, konsolidirati redove, pripremiti forume i akcije“, napomenuo je Šimunić.

 

Zbog državne patila lokalna politika?

 

Pribičević priznaje kako se stranka u njegovo vrijeme nije bavila gradskom politikom, već pripremom za parlamentarne i unutarstranačke izbore.

 

„Obavljali smo velike zahvate koje smo morali odraditi, a koje je pred nas postavio vrh stranke“, rekao je Pribičević i poručio kako je iz sebe u Velikoj Gorici ostavio preuređene stranačke prostorije.

 

„Nakon 30 godina potpuno sam preuredio prostorije SDP-a u Cvjetnom naselju. U uređenje i nabavku informatičke opreme stranka je uložila 250 tisuća kuna, a što je trebalo izlobirati u središtu stranke, da kažu kako im je Velika Gorica prioritet. Napravili smo logističke uvjete za iduće lokalne izbore“, zaključio je bivši šef goričkog SDP-a.