Prijava

Vaša prijava

Dan naselja Gradići ispunjen događanjima, a nakon nekoliko godina vraća se i ‘Turnir ulica i naselja’


Bliži se blagdan sv. Antuna, zaštitnika mjesta Gradići, kada ovo naselje slavi svoj dan. Kako Dan mjesta i blagdan sv. Antuna padaju u ponedjeljak, 13. lipnja, Mjesni odbor Gradići slavlje organizira u subotu, 11. lipnja, a na sam dan svetog Antuna bit će misa, polaganje vijenaca i paljenje svijeća za branitelje.

 

Cjelodnevni sportski, kulturni i zabavni program odvijat će se na prostoru Nogometnog kluba Gradići, a oživjet će i ‘Nogometni turnir ulica i naselja’ u kojem su tradicionalno sudjelovali Gradići i Petrovina, a koji se već nekoliko godina nije održavao.

 

“U subotu ćemo oživjeti ‘Turnir ulica’ koji će trajati od jutra koji je već poznat od prethodnih godina. Sudjeluju dvije momčadi iz Petrovine i četiri iz Gradića, a na njemu rezultat uvijek padne u drugi plan. Bitnija je zabava, a bude i žestokog navijanja”, rekao je predsjednik Mjesnog odbora Gradići Tomislav Lukšić.

 

Najmlađi Gradićani i njihovi gosti Dan mjesta će proslaviti kreativnim radionicama koje će organizirati učiteljice iz područne škole. Osim toga, DVD Gradići najavio je Dan otvorenih vrata, vježbe i natjecanja za najmlađe članove.

 

„Pokušat ćemo i ove godine organizirati nekog iz naše blizine tko se bavi uzgojem konja da opet napravimo malu vožnju kroz mjesto za djecu. Istaknuo bih i dodatne sportske discipline koje smo organizirali, pa će tako biti disciplina bacanje kamena s ramena da vidimo tko je najjači baja u selu i može najviše baciti kamen, a trebalo bi biti i natjecanje gađanja zračnom puškom i zračnim pištoljem”, najavio je Lukšić.

 

Pred kraj dnevnog programa kreće kulturni program i sjednica Vijeća mjesnog odbora s gostima iz susjedih mjesnih odbora i Gradske uprave. Navečer nastupa grupa ‘Prava prilika’.