Prijava

Vaša prijava

EU novac za pomoćnike u nastavi!


Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama temelj je socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u redoviti obrazovni sustav. Novac iz strukturnih i investicijskih fondova iskoristiti mogu i osnovne i srednje škole s područja Zagrebačke županije. Objavljen je novi natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava kojima će se pokriti troškovi rada pomoćnika u nastavi a prijaviti se mogu jedinice lokalne samouprave i jedinice regionalne samouprave.

 

Rok za dostavu dokumentacije u prvoj fazi je 17. lipnja 2016. godine, a za dostavu dokumentacije u drugoj fazi 13. srpnja 2016. godine. Detalje Javnog poziva možete pročitati ovdje. Osim toga, potencijalni prijavitelji na ovaj natječaj imaju priliku dobiti sve informacije na radionici koja će biti u četvrtak, 9. lipnja u konferencijskoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u Zagrebu.

 

Inače, pomoćnici u nastavi pokazali su se izvrsnim pokretačima poboljšanja obrazovnih postignuća učenika s poteškoćama u razvoju s naglaskom na uspješnu socijalizaciju, a profilirali su se i kao važan faktor njihovog emocionalnog funkcioniranja.