Prijava

Vaša prijava

Deseti proljetni poraz Udarnika


Na oproštaju od sezone Udarnik je odigrao u stilu igara ovog proljeća i upisao deseti poraz u drugom dijelu prvenstva. Tek nakon spomenutog, još je očitija činjenica da je trener Dinko Livada jesenas iz ove momčadi uspio izvući maksimum (za usporedbu samo tri poraza, treća pozicija u redoslijedu). Protiv Libertasa loše je krenulo već od 6. minute kada je Bornu Katanića u sprintu s leđa pokupio igrač iz Novske. Uz bolan krik srušeni Katanić uhvatio se za skočni zglob desne noge te je odnešen van terena, noga mu je stavljena u veliki zavoj gotovo do struka a kola hitne pomoći prebacile su ga u bolnicu. I kasnije slabi sudac Tomislav Vidović iz Jazvina, nije se udostojio igraču koji je “sredio” Katanića i na kraju sezone poslao ga u bolnicu, dodjeliliti ni žuti karton!?

Udarnik-Libertas (7)

Novi šok za domaće dogodio se samo nekoliko minuta kasnije. Nakon kornera Galešića loptu je glavom Ivičić pospremio u mreži i bilo je 0:1. Udarnik se uspio pomalo oporaviti i zaraditi tri slobodnjaka u seriji te priliku Brajku ali nisu zabili. Borbeni gosti povećali su vodstvo u 35. minuti. Đani Miško lijepo je po sredini dubinski pronašao utrčalog Filipa Kožuhara a ovaj je efektno od prve finim preciznim lobom prebacio istrčalog Tihomira Feljana i bilo je 0:2. Nadu Udarniku vratio je Nikola Brajko pred sam odlazak na odmor kada je oduzeo loptu užoj obrani Libertasa i snažnim preciznim udarcem zatresao mrežu za 1:2.

Udarnik-Libertas (1)

Odmah već u 46. minuti moglo je biti i 2:2. Najprije je po desnoj strani pobjegao Marko Kelihar i pucao a vratar gostiju Šepović uspio je loptu izbaciti u korner. Nakon udarca iz kuta glavom je dobro gađao i Brajko a Šepović se još jednom istaknuo. U jeku dominacije Kurilovčana, u 67. minuti igre sijevnula je kontra Libertasa u nekoliko lijepih poteza a u završnici Galešić je s lijeva asistirao a Kožuhar iz sprinta izbliza zakucao loptu u gol za 1:3 i time je praktički pobjednik odlučen. U sudačkoj nadoknadi Brajko je tek uspio ublažiti poraz Udarnika.

 

 

UDARNIK – LIBERTAS: 2 – 3
VELIKA GORICA SRC Kurilovec. Igrano 4. lipnja od 18 sati. Gledatelja 50. Sudac: Vidović (Jazvine). Pomoćnici: Suša i Lekšić. Četvrti sudac: Komesar (svi iz Zagreba). Delegat: Borić (Kutina).

 
STRIJELCI: 0:1-Ivičić (11), 0:2-Kožuhar (35), 1:2-Brajko (45), 1:3-Kožuhar (67), 2:3-Brajko (90).

 

UDARNIK: Feljan, Sabljak, Paradžik, Radoš (od 79. Matanović), Landeka, Strunje, Dianežević (od 71. Mihanović), Kelihar, Rus (od 71. Pralas), Katanić (od 7. Dedić), Brajko.
TRENER: Dinko Livada

 

LIBERTAS: Šepović, M. Miško (od 68. Milašinović), Šimunović, Frkat, Đurić, Šakić, Đ. Miško (od 90. Mujkić), Galešić, Filipović, Ivičić (od 85. Pranić), Kužuhar (od 80. Majdandžić).
TRENER: Đuro Petrinec

 
IGRAČ UTAKMICE: Filip Kožuhar

 

galerija fotografija