Prijava

Vaša prijava

Donje Podotočje dobiva prve vodovodne priključke, ostatak mjesta na red dolazi iduće godine


Gradonačelnik Dražen Barišić i direktor VG Vodoopskrbe Stjepan Rak sa suradnicima su obišli radove na 2.700 metara vodovodne mreže u naselju Donje Podotočje. Vrijednost radova je 1,150.000 kuna, a bit će gotovi za oko mjesec dana. Zajedno s vodovodom koji se gradi u Dubrancu, gorička naselja će dobiti pet novih kilometara vodovodne mreže.

 

Vodovod Donje Podotočje (3)

“Ovdje smo u prvoj fazi izgradnje vodovodne mreže koja će omogućiti priključak za vodu za, za sada, 30-ak naših sugrađana i to besplatno. U drugoj fazi, koja će vrlo vjerojatno uslijediti iduće godine, ćemo završiti sve ‘prstene’ i pokriti manje, periferne ulice kako bi svi dobili vodu u svojim kućanstvima”, rekao je gradonačelnik Barišić koji je istaknuo kako je zadovoljan tijekom radova.

 

“Svi će dobiti slijepe priključke, a priključak je besplatan do metar u parcelu. Jedini trošak za građane je onaj vodomjera, vodomjernog okna i montaže”, rekao je direktor Rak.
 

Radovi Donje Podotočje (2)

Donje Podotočje ima nešto više od 400 stanovnika, a vodom se opskrbljuju iz bunara.

 

“Napokon smo dočekali da se i kod nas radi vodovod i jako smo zadovoljni i projektom i izvođačem radova. Mještani se žele priključiti na vodovod, a kad na red dođu i okolne ulice, velik dio ljudi će se priključiti”, kazala je Dubravka Davutović, predsjenica Mjesnog odbora Donje Podotočje.

 

Radovi Donje Podotočje (1)