Prijava

Vaša prijava

U Novom Čiču obnova dotrajalog kolnika, slijedi izgradnja pješačko-biciklističke staze


U sklopu programa održavanja nerazvrstanih cesta u Novom Čiču počela je obnova dotrajalog kolnika Velikogoričke ulice u dužini od 550, a širine šest metara. U tijeku su radovi od raskrižja Velikogoričke i Vukovinske ulice pa sve do spoja na rekonstruirani dio prometnice kod nove škole.

 

Rekonstrukcija obuhvaća proširenje kolnika te postavljanje asfalta, a završetak radova predviđen je sredinom lipnja. Investicija je vrijedna 509.000,00 kuna.

 

Od kapelice u Novom Čiču do skretanja za Donje Podotočje u Jagodnom, predviđena je pješačko-biciklistička staza u dužini 520 metara.

 

“Da bi se započelo projektiranje potrebno je postojeće stanje ceste upisati putem geodetskog elaborata u katastar i zemljišne knjige. Za očekivati je da će se upis riješiti do kolovoza ove godine kako bi se ishodila građevinska dozvola temeljem glavnog projekta. Radovi na rekonstrukciji prometnice i izgradnji pješačko biciklističke staze mogli bi započeti nakon što se osiguraju financijska sredstva u proračunu za 2017. godinu”, kažu iz Grada.