Prijava

Vaša prijava

‘Mogu i sudjelujem’ među dva najoriginalnija projekta Dječjih vijeća


Projekt ‘Mogu i sudjelujem’ Dječjeg vijeća Velike Gorice te projekt Dječjeg vijeća iz Rovinja dobili su posebnu nagradu za najoriginalnije projekte na 12. Susretima Dječjih vijeća Hrvatske u Zaboku.

 

‘Mogu i sudjelujem’ započeo je na inicijativu Udruženja Djeca prva, koje već godinama provodi različite projekte namijenjene ranjivim skupinama djece, a u njega su se uključili i Grad Velika Gorica, Centar za djecu, mlade i obitelj, Dječji vrtić Ciciban, Osnovna škola Novo Čiče i Dječje gradsko vijeće. U programu predškole u Novom Čiču, u sklopu projekta, aktivno su pripremali roditelje i djecu za polazak i sudjelovanje u školi i zajednici u kojoj žive.

 

Dječje gradsko vijeće se s velikim veseljem uključilo u ovaj projekt smatrajući da je jako važno osvještavati djecu o participaciji već u vrtićima kako bi bili pripremljeni za aktivno sudjelovanje u školi. Najkvalitetnije informacije o ostvarivanju dječjih prava u zajednici mogu dati djeca, stoga je u projektu ključno aktivno sudjelovanje dječjih gradskih vijećnika. Ova nagrada poticaj nam je za još aktivniji rad”, rekle su goričke predstavnice Dječjeg gradskog vijeća Jana Špičić i Estera Sabljić.