Prijava

Vaša prijava

Taekwondo klub Velika Gorica iz Austrije stigao sa zlatom


Na ovogodišnjem G1 Austrian openu, u konkurenciji 1100 natjecatelja iz 40-ak država, Taekwondo klub Velika Gorica osvojio je zlato, srebro te dvije bronce. Sve to postigle su natjecateljice goričkog kluba koje su nastupile u sastavu taekwondo saveza Zagrebačke županije.

 

“Ovo nam je ujedno bio i posljednji turnir prvog dijela sezone. Navikli smo da nas cure razveseljavaju u ovoj godini sa svojim rezultatima, tako da i ovaj put to nije iznimka. U iznimno jakoj konkurenciji do zlatne medalje sa uvjerljivih pet pobjeda stigla je Dora Runtić u kategoriji kadetkinja -47kg, dok je kolegica iz iste kategorije Leonarda Šipušić nakon tri dobivene borbe u polufinalu izgubila od predstavnice iz Norveške, te tako osvojila brončanu medalju. Malo je nadostajalo da na ovako velikom turniru gledamo finale naših cura”, rekao je tajnik kluba Igor Matić.

 

Do brončane kadetske medalje stigla je Nina Mikulin u kategoriji +59kg. Nakon pobjede u četvrtfinalu nad predstavnicom iz Španjolske, Nina je zaustavljena u polufinalu od predstavnice iz BiH, inače brončane sa prošlog kadetskog prvenstva Europe. U juniorskoj konkurenciji kroz četiri pobjede te porazom u finalu od predstavnice iz Hrvatske do srebra je stigla Anamarija Runtić u kategoriji -63kg. Plasman od pet do osam mjesta sa dvije pobjede zauzela je Anamaria Kovčalija, u borbi za medalju poražena je od predstavnice iz Španjolske rezultatom 1:0. Ovaj put bez plasmana su ostale Lana Maletić, Barbara Tarandek i Kristina Čerina.

 

“Kraj polusezone kakav su cure same izrežirale ne može biti bolji. Sumirat ćemo samo da u ovom prvom dijelu godine, sa G turnira Svjetske taekwondo federacije, imamo osvojeno sedam velikih medalja i to 3 zlata, srebro i 3 bronce”, dodao je Matić.