Prijava

Vaša prijava

FOTO Najbolji gorički učenici na primanju u Gradu, evo što su nam poručili


Učenike velikogoričkih osnovnih i srednjih škola koji su postigli najbolje rezultate u protekloj školskoj godini jutros je primio gradonačelnik Dražen Barišić, zajedno sa zamjenikom Ervinom Kolarcem i resornim pročelnikom Krešimirom Ačkarom.

 

Gradonačelnik primio najbolje  učenike - Dražen Barišić - Krešimir Ačkar  (7)

 

„Želim vam ovom prilikom čestitati na vašem trudu, zalaganju i najboljim uspjesima koje postižete u svom školovanju. Čestitam vam na upornosti i postignutim rezultatima, a ujedno želim najaviti kako će učenike početkom školske godine na klupama dočekati besplatni udžbenici. Time ćemo pomoći učenicima i roditeljima koji imaju velika izdavanja iz kućnog budžeta za obrazovanje“, rekao je gradonačelnik i podsjetio na neke od realiziranih projekata, poput škole i sportske dvorane u Novom Čiču te dvorane u Rakarju. Najavio je da će i ovog ljeta Grad uložiti značajna sredstva u objekte i opremu svih škola te kako je pokrenuta izrada dokumentacije za gradnju kuhinje u Osnovnoj školi Jurja Habdelića, jedinoj goričkoj školi koja nema kuhinju.

 

Upravo je iz te škole na primanje u Grad stigao odlikaš Nikola Sočec. Kaže kako mu je daljni cilj upisati XV. Gimnaziju, popularni MIOC, a nakon nje Fakultet elektrotehnike i računarstva.

 

„Svima bih poručio kako se ništa ne može dobiti bez puno rada. Svoje osnovnoškolske dane, međutim, ne pamtim kao neko stresno razdoblje života. Naprotiv, dobro sam se zabavio i dosta toga naučio“, ispričao je Nikola.

 

Gradonačelnik primio najbolje  učenike - Dražen Barišić - Krešimir Ačkar  (9)

 

Pročelnik Ačkar učenicima je poručio kako nisu vrlo dobri niti odlični, već najbolji u svojoj generaciji.

 

„Budućnost našega grada ovisit će o tome koliko budemo ulagali u mlade, a vi ste kao najbolji među njima stupovi našega grada i boljeg društva“, naglasio je Ačkar.

 

Gradonačelnik primio najbolje  učenike - Dražen Barišić - Krešimir Ačkar  (12)

 

Nikolina Arbanas završila je Srednju strukovnu školu, otkrila nam je kako nema čistu ‘peticu’, ali da je sa 4,7 jako zadovoljna i odlučila nastaviti školovanje.

 

„Završila sam trogodišnju školu za konobara i upisat ću četvrtu godinu kako bih postala viši konobar. Zatim bih željela upisati fakultet i postati visokoobrazovana osoba“, kazala nam je Nikolina.

 

„U školi ima uspona i padova, ali treba dati sve od sebe i uspjeh neće izostati. Želja mi je nakon završetka škole studirati glazbu“, dodala je Lora Likan Kelentrić, koja je svirajući flautu i klavir s 5,0 završila prvi razred Umjetničke škole Franje Lučića.

 

Galerija fotografija: