Prijava

Vaša prijava

Tramvaj Goričanima sve bliži: Tramvajska pruga povezivat će Zagreb i Pleso


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i član Uprave Hrvatskih cesta Josip Draženović potpisali su Sporazum o suradnji za projekt težak 510 milijuna kuna kojeg će aplicirati za sufinanciranje sredstvima iz EU fondova, pišu 24sata.

 

Svrha projekta je povezivanje autoceste Zagreb – Sisak (čiji su radovi u tijeku) s mrežom gradskih prometnica. To je novi spoj sa zračnom lukom i Velikom Goricom, odnosno novi južni ulaz u grad spojen na zaobilaznicu i mrežu autocesta. Radi se o direktnom spoju autoceste Zagreb-Sisak sa Zagrebom, od budućeg nadvožnjaka preko ranžirnog kolodvora do Avenije Dubrovnik i mosta Mladosti.

 

“Danas stavljamo točku na “i” ovog sporazuma kako bi se moglo ići u operativno provođenje tog izuzetno bitnog prometnog projekta za Zagreb i Hrvatsku”, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Najavio je da će Grad sa svoje strane za oko 20 dana početi spajati zadnji kilometar punog profila Radničke ceste te da bi do polovice iduće godine trebala biti gotova priključna cesta za otvaranje zračne luke na obilaznicu.

 

Član Uprave Hrvatskih cesta Josip Draženović istaknuo je da se radi o zahtjevnom projektu i sa strane Grada i sa strane Hrvatskih autocesta te naglasio da je potrebno zadovoljiti sve tehničke i sigurnosne uvjete što se tiče Hrvatskih željeznica.