Prijava

Vaša prijava

FOTO: 4. Noć borilačkih sportova oduševila Velikogoričane


Nebo iznad Velike Gorice zamalo nije izdržalo, ali organizatori su 4.Noć borilačkih sportova uspješno priveli kraju, i već od sutra kako kažu, kreću pripreme za slijedeću godinu.

“Kao organizatori iznimno smo ponosni na ovu manifestaciju, kad vidimo ovako potupno ispunjene tribine vidimo koliko je sport značajan za Grad Veliku Goricu, i upravo ovi borilački sportovi postižu sjajne rezultate, kako na domaćim tako i na međunarodnim natjecanjima. Naša publika će vidjeti koliko je truda i muke uloženo u ove sportove.” – ističe Ervin Kolarec, dogradonačelnik i predsjednik organizacijskog odbora Noći borilačkih sportova.

Noć borilačkih sportova 2016 (1)

 

Borilačke vještine večeras su tako u prepunom Parku dr.Franje Tuđmana pokazali Judo klub Pinky, Karate klub Velika Gorica, Taekwondo klub Velika Gorica, Boksački klub Velika Gorica, te debitanti Judo klub Kokica.

“Prošle godine ovdje smo gledali naše kolege iz Pinkya, a ove smo pozvani od strane Grada da se i mi pridružimo ovom sportskom spektaklu. Doista smo se pripremali za ovo, iako je iza nas jedna vrlo uspješna sezona.” – rekao je Slaven Zgurić trener Judo kluba Kokica, te naglasio kako je ovo odlična prilika da “ljudi dođu, pogledaju kako sve to izgleda, prije svega zainteresiraju se djeca, da im se novi uvid u borilačke sportove da ne misle da je to samo tučnjava, nego tu ima i drugih elemenata, prijateljstava i nekih drugih pozitivnih stvari.”

 

Noć borilačkih sportova 2016 (8)

U publici je bila Tihana Kompes, majka djece koja se borilačkim sportovima bave već dugi niz godina, te ističe kako ih je sport puno promijenio, a za ovu manifestaciju kaže kako će se “možda netko nakon demonstracija zainteresirati za borilačke sportove, i odlučiti se pridružiti nekom goričkom klubu.”

Velik broj djece viđen je večeras, i ne zna se da li je uzbuđenje bilo veće na borilištu ili u publici, a jedan od onih najmlađih osmogodišnjak Borna poručio je svojim znanim i neznanim malim prijateljima: “Želim da se djeca iz Velike Gorice uključe u borilačke sportove!”

Noć borilačkih sportova 2016 (28)

U 4.Noć borilačkih sportova uveli su nas žongleri vatre, a nakon što su na tatamiju borci pokazali svoje znanje i vještine, organizatori su sve prisutne počastili vatrometom, nakon kojeg su borbe preselile u ring. Svoje snage u dječjim mečevima odmjerili su Leon Kolarec i Antonio Cvetnić, te Pjer Gjuretić i Domagoj Mihalinčić, a sve pod budnim okom suca Darka Primanića. U amaterskom meču vidjeli smo Mislava Kovačevića i Stjepana Postića, a vrhunac večeri zasigurno je bio meč našeg boksačkog asa Ivice Bačurina.

I ove godine Noć borilačkih sportova ispunila je očekivanja, te s nestrpljenjem očekujemo slijedeću.

galerija fotografija: