Prijava

Vaša prijava

FOTO B’s FUNstellation ispratio Brass festival, a s njim i Goričke večeri


Završen je Brass festival, a s njim i Goričke večeri, tradicionalna manifestacija koja se u Velikoj Gorici održava puna četiri desetljeća. Od 26. svibnja do 19. lipnja posjetiteljima je bio na raspolaganju raznoliki kulturno – umjetnički program na više lokacija u gradu – Parku dr. Franje Tuđmana, dvorištu nekadašnje Galerije Kordić te u dvoranama Gorica i Galženica.

 

„Vrijeme nas ove godine nije mazilo. Bilo je zaista promjenjivo i nestabilno, ali nije utjecalo na programe. Sve smo odradili, jedino što su neki od njih bili održani u zatvorenom prostoru“, rekla je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Barbara Grđan Odrčić.

 

Na samom otvorenju Brass festivala prošle je srijede nastupio popularni Orkestar Bobana Markovića iz Srbije, u petak je zasvirao atraktivni sastav Les Trompettes de Lyon iz Francuske, dok se sinoć predstavio B’s FUNstellation iz Zagreba uz trubačku sekciju Jazz orkestra HRT-a. Koncert je trebao biti na otvorenom, ali je zbog kiše prebačen u Cabanu.

 

Brass festival

 

„Za završetak manifestacije očekivali smo brojnu publiku. Kiša nam je, međutim, pomrsila planove. Ipak, uspjeli smo pronaći primjeren prostor u Cabani jer bilo što drugo ne bi bilo prikladno s obzirom da izvode filmsku i ne koncertnu jazz glazbu“, napomenuo je umjetnički ravnatelj Brass festivala Tomislav Špoljar.