Prijava

Vaša prijava

Teslina otvorena za promet


Teslina ulica danas je otvorena za sav promet. Rekonstrukcija ove prometnice koja spaja dvije gradske četvrti izvođena je u dvije etape, a započela je prije točno godinu dana. Na ukupnoj duljini od 470 metara  izmijenjena je vodovodna i fekalna mreže. „Izvedena su ukupno 32 nova kućna priključka, što je i bio najzahtjevniji dio posla jer je su pod zemljom plinske i električne instalacije, pa je mnogo toga trebalo odraditi ručno – ističe Dragan Perić iz VG Komunalca.

Postavljeno je 17 rasvjetnih stupova, a ulica ima obostrano pješačko-biciklističke staze. Preostala je tek sitnica – iscrtati horizontalnu signalizaciju na stazama, što je onemogućila kiša. Ukupna rekonstrukcija Tesline ulice „teška“ je pet i pol milijuna kuna,  izvedeni su i pripremni radovi za postavljanje semafora na križanju s Kolarevom.

No, uređenje prometnica nastavlja se i dalje. „Nakon Tesline ulice nastavljamo s prvom fazom Jelačićeve ulice, a s obzirom da je dosta duga, rekonstrukcija će također ići u dvije faze. Probijanjem Miošićeve na Kirinčićevu te sa spajanjem ovih prometnica na čvor Kušanec potpuno će se rasteretiti južni dio grada – najavio je gradonačelnik Dražen Barišić.