Prijava

Vaša prijava

DVD Drnek proslavit će otvaranje novog vatrogasnog doma koji će dobiti i vatrogasnu zastavu


DVD Drnek nakon dvije godine dobit će novi vatrogasni dom na koji će razviti i vatrogasnu zastavu. Tim će povodom u mjestu pripremiti veliku zabavu.

 

“Prije dvije godine smo krenuli u rušenje starog doma te izradu novog od temelja. Mještani su sve sami napravili. Općina Orle pribavila je sredstva od Zagrebačke županije, a djelomično su sudjelovali i mještani Drneka. U DVD-u nas je 20-ak, ali kad se slože ruke uspjelo se napraviti novi dom. DVD Drnek još nema kuma zastave, a to će nam biti načelnik općine Ivan Petko”, rekao je član DVD-a Drnek Dino Dragojević.

 

Proslava počinje u subotu, 25. lipnja, od 12 sati kada će se pred novim vatrogasnim domom postrojiti 25 vatrogasnih društava. Nakon toga slijedi misa, blagoslov i razvijanje zastave. U 15,30 sati za sve uzvanike i posjetitelje DVD Drnek će pripremiti svečani domjenak.

 

“Kuha se gulaš i, naravno, sve prisutne ćemo nahraniti. Od 16 sati zabavljat će nas show bend Remy. Dan kasnije, 26. lipnja, Drnek je domaćin Turopoljsko-posavske lige. Radimo teren pa se naše domaćinstvo neće igrati u Drneku već u Orlu”, objasnio je Dino Dragojević.