Prijava

Vaša prijava

Buševec spreman za proslavu Ivanja


Pred nama je tradicionalna manifestacija “Ivanje u Buševcu”. Kroz četiri dana posjetiteljima će ponuditi bogati sportski, kulturni i zabavni program, a sve počinje sutra prvom Buševskom štruklijadom koju organizira Društva žena.

 

“Buševec ima dugu tradiciju organizacije Ivanja pa smo mi tih dana željeli proširiti slavlje i promovirati turopoljske štrukle. Također, želimo upoznati mlade generacije s tim dijelom povijesti Buševca i Turopolja te im i kroz prikaz starih igara prikazati običaje našeg turopoljskog kraja”, kaže predsjednica Društva žena Lidija Rožić.

 

Štruklijada počinje u 16 sati kod pozornice iza Doma kulture. Manifestacija “Ivanje u Buševcu” nastavlja se u petak kazališnom predstavom.

 

“Pozivamo vas u 20,30 sati u Dom kulture Buševec da pogledate predstavu ‘Mala poduzetnica u velikoj blokadi’. Cijena ulaznice je 20 kuna”, kaže predsjednik Ogranka seljačke sloge Nenad Rožić.

 

Subota je rezervirana za memorijalno vatrogasno natjecanje djece “Josip Robić-Haba”, Ivanjski turnir Buševca u velikom nogometu kao i za gradsko natjecanje vatrogasaca Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice.

 

“Nedjelja će biti u znaku otvorenog malonogometnog  turnira koji počinje u 10 sati na igralištu kod područne škole Buševec. Ogranak Seljačke sloge Buševec u 11 sati nastupa na misi u Crkvi svetog Ivana Krstitelja, a u 16,30 sati otvara se izložba slika udruge ‘SPARK’ u Područnoj školi Buševec”, dodaje Rožić.

 

‘Ivanjski semen’ od 17 sati će okupiti proizvođače eko i etno proizvoda s područja Velike Gorice, ali i cijele Zagrebačke županije. Kulturno-umjetnički program ‘Običaji kroz godinu’ počinje u 18,30 sati na ljetnoj pozornici iz Doma kulture, a nakon toga slijedi zabava uz grupu ‘Zakon šutnje’. Finale manifestacije je u 21,30 sati kada će biti zapaljen ivanjski krijes. Posjetitelje očekuje i zabavni park za djecu, jahanje na konjima, proštenje te drugi zabavni programi.