Prijava

Vaša prijava

Općina Kloštar Ivanić proslavila svoj dan


U Općina Kloštar Ivanić svečano je obilježen Dan općine i blagdan svetog Ivana Krstitelja. Prije svečane sjednice Općinskog vijeća, položeni su vijenci kod spomen-obilježja Domovinskom ratu u Parku hrvatskih branitelja i održana je sveta misa ispred crkve sv. Ivana Krstitelja.

 

Načelnik Željko Filipović podsjetio je na neke realizirane projekte koje je financijski potpomognula Zagrebačka županija. U proteklih godinu dana, na području Općine Kloštar Ivanić, među ostalim, izrađen je plinovod i vodovod u naselju Čemernice, radilo se i na rekonstrukciji prometnica, promijenjeni su prozori i vrata na dječjem vrtiću.  Za buduće razdoblje u planu je dogradnja i rekonstrukcija dječjeg vrtića, ističe načelnik Filipović, jer srećom u Općini je sve više novorođene djece.  Također, pripremljeni su i neki projekti koje u općini planiraju aplicirati na natječaj za EU fondove. Oni su vezani uz rekonstrukciju prometnice, nogostupa i pješačke staze u Tomislavovoj ulici. Kako bi općina bila ljepša i urednija planira se urediti i Park branitelja te Promenada.

 

Uz brojne goste, svečanosti je nazočio i predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković koji je istaknuo kako Zagrebačka županija uspješno podupire svoje općine i gradove. –Županija vodi jednu politiku uravnoteženosti razvoja, kako netko tko  ima manje sredstava ne bi zaostao. , istaknuo je Bošnjaković.

 

Kloštar Ivanić slavi svoj dan

Dodijeljena javna priznanja Općine

 

Na svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja za iznimna dostignuća i doprinos od osobitog značaja za razvitak i ugled Općine. Za iznimna postignuća u radu s pomlatkom i mladima u provođenju prve pomoći, zahvalnicu je dobila Marija Hegol. Robert Karo dobitnik je zahvalnice za zasluge u obrani suvereniteta RH u Domovinskom ratu, a sestre Karmelićanke za dostignuća i doprinos od značaja za društveni život Općine. Nagradu su primile i Kloštranske mažoretkinje za te KUD Obreška. Nagrada za životno djelo pripala je Stjepanu Novakoviću zbog značajnog doprinosa sportu. Svečanosti je prisustvovao i ministar gospodarstva Tomislav Panenić.