Prijava

Vaša prijava

Znate li na koji se put spremaju turopoljski izviđači?


Turopoljska udruga skauta svakog ljeta organizira logorovanje za svoje mlade članove. Ove će godine 13 dana provesti u Vukomeričkim goricama, točnije na Cerovskom vrhu. Predsjednik Turopoljske udruge skauta Alen Konjević kaže kako na put kreću 18. srpnja.

 

„Odlučili smo se na lokalnu zajednicu kako bi naš okoliš što bolje upoznali. Mislim da je on i vrlo zahvalan za logorovanje izvođača s obzirom da i priroda puno nudi i naši su ljudi vrlo srdačni, a namjera nam je osim redovitih skautskih aktivnosti u kampu upoznati floru, faunu, boraviti na recikliranom imanju udruge ZMAG u Vukomeriću. Isto tako, posjetit ćemo i Pokupsko. Želja nam je vidjeti tamo njihovu novu bioelektranu, ali i upoznati ratni put 153. brigade Hrvatske vojske“, ističe Konjević.

 

Mlade skaute ovoga će ljeta budno pratiti 35 izviđača i 10 voditelja. Pripreme za ovo zanimljivo putovanje u punom su jeku.

 

„Nabavljamo hranu, obnavljamo opremu koju treba dobro pregledati. U tome nam pomažu svi članovi, pregledavaju šatore u kojima će izviđači spavati, zatezuju vijke, a svi zajedno ćemo zamijeniti dotrajale dijelove. Puno je posla pred nama“, dodaje Alen Konjević, najavljujući kako će od jeseni udruga upisivati nove članove.