Prijava

Vaša prijava

Uz ivanjski krijes završila proslava Ivanja u Buševcu


Vikend je bio u znaku proslave Ivanja. Dan mjesta i blagdan svetog Ivana Krstitelja proslavili su mještani Buševca. Kao i svake godine, organizatori su se pobrinuli za bogat i sadržajan višednevni program. Održana je prva Štruklijada, vatrogasna natjecanja, a sve društvene organizacije Buševca igrale su Ivanjski nogometni turnir. Jučer je održano centralno događanje uz folklor, druženje i zabavu do kasnih noćnih sati.

 

U dvosatnom kulturno-umjetničkom programu pjesmama i plesovima iz različitih dijelova Lijepe naše, predstavili su se gosti iz šest folklornih društava. To su KUD Obreška, KUD Paurija, KUD Mihovil Krušlin iz Šenkovca, KUD Ivan Goran Kovačić iz Beravaca, KUD Horvati i KUD Antun Klasinc iz Lasinje. Na samom početku programa, predstavio se i katedralni zbor svete Stošije iz Zadra koji su ujedno uveličali i popodnevnu misu.

 

Uz folklor, posjetitelji su uživali u bogatoj gastro ponudi i popratnim sadržajima. U prostorijama škole postavljena je bila izložba slika udruge SPARK iz Velike Gorice. Predstavili su se i brojni izlagači koji su u svojoj ponudi imali tradicionalne drvene igračke, unikatan nakit i češljeve izrađene od roga, zatim domaće kupinovo vino, sirup i džem.

 

Cilj ovakvih manifestacija je održavanje tradicije  i promicanje kulture, ali i međusobno druženje. Ivanje u Buševcu posjetio je i gradonačelnik Dražen Barišić i Krešimir Ačkar, pročelnik za predškolski odgoj, školstvo i sport.

 

Organizatori Ivanja u Buševcu bili su: Mjesni odbor Buševec, Ogranak Seljačke sloge, Udruga Moj Buševec, DVD Buševec, Društvo žena Buševec te NK Buševec.  Pokrovitelji manifestacije bili su Zagrebačka županija, Grad Velika Gorica i TZVG.

Galerija fotografija: