Prijava

Vaša prijava

DVD Drnek svečano proslavio otvorenje novog Vatrogasnog doma i blagoslov zastave


Svečanost razvijanja vatrogasne zastave DVD-a Drnek i otvorenje novog Vatrogasnog doma održana je jučer u ranim poslijepodnevnim satima ispred i u novootvorenom Vatrogasnom domu u posavskom selu Drnek (Općina Orle). Početak svečanosti označilo je postrojavanje vatrogasaca iz 17 DVD-a ispred doma i uslijedio je čin blagoslova nove vatrogasne zastave. Zastavu je predsjedniku DVD-a Drnek Nikici Dragojeviću predao kum zastave Ivan Petko, načelnik Općine Orle. Zastavu je uz molitvu blagoslovio župnik Marijan Prepeljanić.

DVD Drnek (2)

Nakon kraće pauze svečanost je nastavljena otvorenjem novog Vatrogasnog doma presijecanjem vrpce na ulaznim vratima od strane načelnika Petka i bez kraćeg govora, a svećenik Prepeljanić je blagoslovio odlično uređeni objekt, koji je tako i službeno predan DVD-u i mještanima Drnka na uporabu. U dvorani je održana svečana sjednica koju je otvorio i vodio predsjednik DVD-a Drnek Dragojević. Kratko se osvrnuo na protekle tri godine kada je započela realizacija projekta ‘Novi Vatrogasni dom’ (lipanj 2013.) i nekoliko puta je naglašavao kako je novi dom simbol opće povezanosti mještana Drnka, jer su ga, doslovce, izgradili svojim rukama.

DVD Drnek (17)

 

Podijeljena su brojna priznanja, a posebna zahvalnica uručena je načelniku Petku za njegov izuzetan doprinos u izgradnji doma. Spomen lente za donatore (Društva, obitelji, pojedinci) vise iznad pozornice i svjedoče o njihovom broju i uloženom trudu u izgradnji objekta, koji je veliki dobitak za kulturno-društveni život ovog malog mjesta uz rijeku Savu. Jednako tako, ustanovljeno je i priznanje nazvano Spomen čavlići, koje se dodjeljuje DVD-ima, obiteljima i pojedincima.

 

Ovom prigodom dodijeljene su od strane Hrvatske vatrogasne zajednice Diploma i Vatrogasna spomenica Stjepanu Kučanu za 60 godina uspješnog rada u vatrogasnoj organizaciji, a uručio mu ih je Željko Kovač, dopredsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije. Doajen vatrogastva u Posavini Kučan član je DVD-a Drnek od 1956., s govornice je podučio nazočne kako DVD Drnek samostalno djeluje od 1938., a i prije te godine bilo je aktivno u zajednici s DVD-om Vrbovo.

 

Nakon službenog dijela sjednice poslužen je domjenak (lovački gulaš) za uzvanike i goste. Za zabavu na otvorenom pobrinuo se Show Band Remy.

 

galerija fotografija


Zaštita se isplatila

Vatrogasna vježba Donjeg Turopolja