Prijava

Vaša prijava

Veleučilištu svečano uručen međunarodni certifikat kvalitete


Veleučilište Velika Gorica od danas je ponosni vlasnik međunarodnog ESG certifikata koji jamči kvalitetu visokoškolskog obrazovanja. Priznanje se temelji na europskim kriterijima, a dodjeljuje ga Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

 

“Ovo priznanje znači jako puno. Više nam možda to znači za internacionalizaciju studija, izlazak na europska tržišta i dolazak stranih studenata kojih već imamo dosta, nego što znači u samoj Hrvatskoj gdje smo već davno prepoznati kao jedna od čelnih visokoobrazovnih institucija u području tehničkih znanosti”, objasnio je dekan VVG-a Ivan Toth i dodao kako se po devet kriterija koje Agencija ocjenjuje, oni nalaze između napredne i razvijene faze.

 

VVG certifikat (5)

 

“Radi se o najvišoj razini kvalitete. Kad je certifikat jednom spreman za dodjelu, znači da je institucija prošla čitav niz koraka, od uvjeta do kadrova, koji nisu nimalo laki i koji su ozbiljni i traže veliki napor od same institucije, ali ona koja ga dobije znači da ima jako dobre temelje za daljnji rad”, objasnila je ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje Jasmina Havranek.

 

Goričko Veleučilište 15. je obrazovna institucija u Hrvatskoj koja je dobila ovaj certifikat. No, tu priča za njih ne staje. Budući da ESG međunarodni certifikat vrijedi pet godina, Veleučilište će i dalje morati raditi na zadržavanju sadašnje kvalitete.

 

VVG certifikat (4)

 

“To smo htjeli postići, tu jednu dimenziju intelektualnosti. Htjeli smo zatvoriti taj ciklus da nakon rođenja, odgoja i obrazovanja imamo i visoku školu i da studentima koji će ovdje diplomirati omogućimo da nađu svoja radna mjesta u cijeloj Hrvatskoj, a posebice u našoj Velikoj Gorici”, zaključio je gradonačelnik Dražen Barišić kojemu je u znak zahvale za podršku Veleučilište uručilo zahvalnicu.

 

VVG certifikat (2)